У СУСРЕТ ФЕСТИВАЛУ – СТИГЛО 20 ПРЕДСТАВА

На адресу КУД “Караџић” до 1. марта стигло је 20 пријава представа за учешће на 8. фестивалу глумачких остварења. Следи селекција комада који ће бити изведени током седмодневне смотре на сцени Вуковог дома културе, а према речима Зорана Грујића, секретара друштва, за неке представе се мора отпутовати у градове из којих су конкурисала позоришта, како би се видела њихова извођења на пробама или пред публиком.

– Интересовање српских позоришта је велико и већ сада је јасно да ће Уметнички савет фестивала имати тежак задатак да одабере оне представе које ће лозничка публика видети у такмичарској конкуренцији. Већина кандидата је послала снимљене представе, али за неке морамо отићи да их видимо. Оно што је сигурно то је да ће овај фестивал бити један од најбољих, барем када је реч о понуди квалитетних позоришних представа – каже Грујић.

Фестивал ће бити одржан од 21. до 28. априла, а жири ће као и претходних година уручити награде за најбољу глумицу и глумца, публика ће бирати глумца вечери, а награда “Петар Грујић” биће уручена члану лозничког позоришта за допринос његовом раду. Пракса уведена прошле године биће поновљена и овај пут па ће награде добити и глумци за најбољу епизодну женску и мушку улогу, као и најбољи млади глумац.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )