ИЗАБРАНЕ НАЈБОЉЕ МЛАДЕ КОШАРКАШИЦЕ У ЕВРОПИ – АЛЕКСАНДРА У ЕЛИТИ

ИЗАБРАНЕ НАЈБОЉЕ МЛАДЕ КОШАРКАШИЦЕ У ЕВРОПИ – АЛЕКСАНДРА У ЕЛИТИ

crvendakic

Још једно лепо признање стигло је на адресу Лозничанке Александре Црвендакић. Репрезентативка Србије и чланица београдске Црвене звезде заузела је седмо место у избору ФИБА Европе за најбољу младу играчицу Старог континента. Црвендакићева је била четврта по гласовима навијача (добила 10.375 гласова), док је у избору стручњака била седма, тако да се и на крају у укупном пласману нашла на седмом месту.

– Ово је за мене велика част и велико признање. Бити међу десет најбољих младих кошаркашица у Европи је изузетан успех. Одушевљена сам. Потрудићу се да и у наредном периоду на терену покажем да сам заслужила ово признање. Хвала свима који су гласали за мене, а посебно годи признање стручњака – пресрећна је Црвендакићева.

Александра је била најмлађа у овој конкуренцији и још три године ће имати могућност да се нађе у избору за најбољу младу кошаркашицу у Европи. Иначе, прво место у овогодишњем избору заузела је шпанска репрезентативка Асту Ндур, друга је била Францускиња Валеријен Ајаји, док се на треће место пласирала Гркиња Артемис Спану.

Црвендакићева је  каријеру почела у ЖКК Лозница и са успехом играла у Првој лиги. Сада је чланица Цревене звезде (ученица је трећег разреда Економске школе) и нада се да ће њен клуб успети да избори одлазак на завршни турнир Јадранске лиге. Пре три године на кампу у Турској у конкуренцији младих кошаркашица из више од стотину земаља проглашена је за најперспективнију кошаркашицу на свету. Прошле године је на Првенству Европе за јуниорке (репрезентација Србије освојила треће место) заузела место у идеалној петорки шампионата. Ове године ће у дресу репрезентације Србије учествовати на Европском првенству  у конкуренцији до 18 али и у конкуренцији играчица до 20 година.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )