У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – СМЕЊЕН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – СМЕЊЕН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

sps dragan bogdanovic predsednik opstine mali zvornikНа прошлонедељној седници локалног парламента у Малом Зворнику, смењен је председник општине Миодраг Лазић (СПС), а на ову функцију постављен је његов партијски колега Драган Богићевић, председник Општинског  и члан Главног одбора СПС

 

Иницијативу за Лазићеву смену подржало је 16 од 29 одборника, а према речима Радована Тадића, председника Скупштине општине, то је већ раније договорено у кругу социјалиста, па су коалициони партнери такав предлог само подржали. Као основни разлог промена у врху општинске власти наведен је буџет за 2014. годину који није у складу са плановима развоја Малог Зворника, а како каже новоименовани председник општине, са буџетом се нису слагали ни коалициони партнери.

– Са предлогом буџета за ову годину није се слагала владајућа коалиција, а после ове смене као приоритет ћемо ставити снабдевање водом јер скоро две трећине општине нема воду. Ту је и запошљавање, довођење инвеститора, као и проблем “Равнаје” и покретање производње. На томе ће коалиција радити у наредном периоду – каже Драган Богићевић.

Он најављује да је ребаланс буџета планиран за почетак априла и да ће сви наведени приоритети бити њиме обухваћени.

– Закон предвића да када смените председника општине, смењујете и целу извршну власт, па је зато на седници прошлог петка смењен и Богдан Дукић, заменик председника општине. Њему је враћен мандат одборника а већ на првој наредној седници Скупштине он ће поново бити именован за заменика – објашњава Богићевић.

У новембру прошле године смењен је заменик председника општине Зоран Јевтић (СНС) а на његово место постављен је Богдан Дукић (СПС). Јевтићевом сменом, СНС је отишла у опозицију а радикали су се поново вратили у власт и добили место у Општинском већу. Власт у Малом Зворнику чине СПС, ЈС-ГГ “Радован Тадић”, Група грађана “За Мали Зворник – Живорад Јокић” и СРС. Социјалисти уз место председника општине, из својих редова имају и заменика председника, Јединствена Србија место председника локалног парламента, а Група грађана коју је основао Живорад Јокић, заменика председника СО.

С.Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )