ПОСЛЕ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ГРАДЊЕ У КОВИЉАЧИ – КОНАЧНО – ФИСКУЛТУРНА САЛА

ПОСЛЕ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ГРАДЊЕ У КОВИЉАЧИ – КОНАЧНО – ФИСКУЛТУРНА САЛА

FISKULTURNA SALA U BANJI KOVILJACCI

На Савиндан отворена фискултурна сала у Бањи Ковиљачи. Градоначелник најавио да ће ове године град завршити и остале незавршене делове објекта. Лозница сада има три модерне дворане за спорт

Свечаним отварањем фискултурне сале, ОШ “Вера Благојевић” у Бањи Ковиљачи добила је на Савиндан најлепши могући поклон, чекан пуне две деценије. Уместо наставе физичког по учионицама и у школском холу, сада ће ђаци коначно имати нормалне услове за бављење спортом, а очекује се да салу користе рекреативци, спортски клубови и гости Ковиљаче.

После освештавања сале и ломљења славског колача, ученици су извели пригодан програм. Директор школе Милан Марић подсетио је да је изградња објекта почела пре две деценије као и да је више пута покушавано да се добије новац и здање заврши, али је отворено тек сада.

– Захваљујући локалној самоуправи можемо се коначно похвалити објектом који украшава двориште наше школе.  Дошло је  време да наши ученици часове физичког васапитања не држе више по холу школе него у топлом простору где ће вежбати тело и дух, ђаци и млади из Ковиљаче и околине овде ће се дружити, тренирати, вежбати,  склонићемо их са улице. Ово је дар је неизмерљиве вредности и хвала свима који су нам помогли да се ово здање уради – рекао је он.

Салу је свечано предао на употребу градоначелник Видоје Петровић који је казао да је њено отварање  највећи поклон запосленима и ученицима школе, али и грађанима Бање Ковиљаче и свима који ће овде долазити.

– Сигурно смо један од ретких градова који у полупречнику од 15 километара има три прелепе дворане које испуњавају услове за све дворанске олимпијске спортове. Могућност да се на један организованији начин афирмише и спортски туризам свакако је значајна за све нас у граду. У изградњи овог објекта многи су дали свој допринос, хвала онима који су 1993. донели одлуку да крену у изградњу оваквог објекта, Министарству просвете које је пре неколико година дало 45 милиона динара. Овде нећемо стати, желимо да ове године уредимо и остали део објекта у којем ће се омогућити бављене другим спортовима, простор за стони-тенис, теретану, фитнес, све оно што прати овакве објекте. Желимо да дворана буде место окупљања, где ћемо промовисати здраве стилове живота – рекао је Петровић на отварању којем су присуствовали и остали челници града, његов заменик Јездимир Вучетић, председник Скупштине Јован Тодоровић, помоћник градоначелника Љубинко Ђокић, чланови Градског већа и одборници из ове месне заједнице.

Т.М.С

 

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )