ФУДБАЛ: МАЧВАНСКА ОКРУЖНА ЛИГА – РАЂЕВАЦ ЈОШ ЈАЧИ

ФУДБАЛ: МАЧВАНСКА ОКРУЖНА ЛИГА – РАЂЕВАЦ ЈОШ ЈАЧИ

sasa nesicПрошла година била је изузетно успешна за Рађевац. Крупањци су освојили титулу јесењег првака у Мачванској окружној лиги са 40 бодова, шест више од најближег пратиоца Хајдук Станка из Црне Баре.

– Сениори су играли одлично, али веома је важно да су и млађе селекције постигле добре резултате. До титуле смо стигли захваљујући великом раду током целе године. Показало се да је избор Николе Заграђанина за тренера био прави потез. У јесењем делу смо забележили 13 победа и по један пораз и нерешен резултат што је за сваку похвалу. Лига је јака, а наш циљ је да и на крају освојимо прво место и да ако можемо још више повећамо разлику у бодовима. Такмичење у Зони “Дрина” је још квалитетније и неопходно је појачати екипу. Због тога смо одлучили да то урадимо сада и да тако уиграмо тим за виши ранг, наравно уколико освојимо титулу, а надам се да хоћемо. Довели смо пет квалитетних играча и сигуран сам да ће представљати права појачања за наш тим. Фудбалери ће играти заједно целу полусезону и биће им много лакше у Зони. Од великог је значаја и за клуб, али и за општину улазак у зонски степен такмичења. Путоваћемо и играти мечеве широм Србије и тако промовисати нашу општину. То је и за играче велики изазов да се докажу, али и да видимо колико клуб вреди, где нам је место – каже Саша Нешић, председник Рађевца.

Према његовим речима, најозбиљнији ривали у борби за титулу су им Хајдук Станко и Мачва 2005. (Богатић), али верује да ће титула ипак стићи у Крупањ.

Клуб је одлично организован, не дугује никоме ништа и у прошлој години је, после дужег периода, пословао позитивно. Млађе селекције успешно се такмиче у својим лигама, а тренутно у свим селекцијама (укључујући и сениорску) тренира више од две стотине фудбалера.

– Имамо четири млађе селекције, као и предтакмичаре. Много је талентованих дечака, а сваке године неки од њих се наметну и озбиљно конкуришу за први тим. То су јесенас били Станић и Васиљевић, а на врата првог тима већ куцају Илић, Павловић, Рељић. То су играчи на које можемо дугорочно рачунати. Настојимо да им обезбедимо да се такмиче у квалитетним лигама како би могли да напредују, а резултат је у другом плану. Битно је да дечаци редовно тренирају и да имају што више јаких утакмица – поручује Нешић.

В. С.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )