НИКОЛА ЗЕЛДИ – РЕПЕР ИЗ ЛОЗНИЦЕ – ЖИВОТ КАО ДИВЉИ ЗАПАД

НИКОЛА ЗЕЛДИ – РЕПЕР ИЗ ЛОЗНИЦЕ – ЖИВОТ КАО ДИВЉИ ЗАПАД

ZELDI U STUDIJU 2

За само пет дана, спот песме “Дивљи запад” лозничког репера Зелдија, имао је више од 3.000 прегледа на “Јутјубу”, а ова песма ускоро ће се наћи и на компилацијском диску, међу још 19 репера са целог Балкана. Зелди је ових дана снимио и “Божићну песму”, љубавну баладу, а нада се да ће у овој години објавити и свој први албум

Николу Живковића Зелдија (21), репера из Лознице, посетили смо пре пар дана у студију “Хил”, где је заједно са гитаристом Гораном Павићем, снимао “Божићну песму”, љубавну баладу, којом се представља у потпуно другачијем светлу у односу на оно по чему је ових дана скренуо пажњу на себе. Без много муке, Зелди као из рукава ниже своје риме, пева о љубави, док се као матрица у позадини чује препознатљива мелодија Брајана Адамса. Паузу између снимања основног вокала и дуплекса, користимо да попричамо са овим аутором чија је недавно снимљена песма “Дивљи запад” изазвала велику пажњу публике која прати дешавања на “Јутјубу. Спот је за пет дана имао више од 3.000 прегледа.

– По струци сам фризер, а запослен сам као конобар у “Крем” кафеу. Волим посао конобара па зато то и радим. Хип-хоп музиком се бавим већ десетак година, од основне школе, када сам по свескама бележио прве риме. Касније сам пожелео да то пренесем и на траку. Хип-хоп музика није једина коју слушам, поштујем све правце у овој уметности. Не свирам ни на једном инструменту, али сам почео да слушам реп музику од малих ногу. Тада је група “Београдски синдикат” објавила први албум и легендарну песму “Говедина”, то ме је тотално пукло, па сам одлучуио да и сам упливам у те воде – прича Никола Зелди.

Надимак је добио управо у том периоду, најпре Дизел, а онда су то име превели на шатровачки па је остао Зелди. Бави се темама које га окружују, које се тичу свих нас и дешавањима у свом граду.

– Када пишем текст, то чиним под утиском нечега што сам видео или доживео. То може бити општа градска прича или љубавна песма јер свака ноћ има своју тему, своје време и своју мелодију. Никад не знаш када ће те сустићи инспирација. Од животних детаља стварам мозаик за своје песме. Иначе, први демо-снимак сам урадио још пред крај основне школе, на аматерској опреми. Мени је било битно да негде забележим своју музику, да своје мишљење сачувам и на тај начин. Сада је све другачије и трудим се да барем у нашем граду оставим што бољи печат. Мада ме људи препознају на улици јер су видели мој спот на “јутјубу”, то не схватам као популарност нити ме то занима. Живим обичним животом својих вршњака, мада ми прија када неко похвали оно што радим. Број прегледа на “Јутјубу” ми није битан већ број људи који схвата моју причу. То сам ја и, ако бих пробио границе локалне популарности, наставио бих на исти начин да живим – искрен је Зелди.

Смета му то што је хип-хоп у Србији прешао у комерцијалу, што се мешају “бабе и жабе, фолк и реп”, али он остаје доследан свом стилу, без кокетирања са трендовима.

– Песма “Дивљи запад” изазвала је велику пажњу у нашем граду јер пре свега и говори о Лозници, о нашем животу и људима. То су риме које сви ми знамо, само што сам их ја забележио. Многи се плаше да кажу оно што мисле, ја се не плашим. Неко каже да је то бунт, непромишљена прича, али ја кажем да је то мој лични став и да само говорим онако како мислим. Ако некоме то смета, ја му не могу помоћи. Снимио сам 13 песама, а песма “Дивљи запад” изаћи ће до краја месеца на компилацији “Четврти талас” у издању “Тејкит ор ливит рекордса”. На албуму ће бити још 19 извођача са свих страна Балкана и ја сам поносан што сам међу њима. “Реп картел” и студио “Асфалт” објавили су конкурс и моја песма је прихваћена. То је за почетак добра промоција, а за свој први албум већ преговарам. У Србији има много репера и мени је драго због тога, али у том мору треба да се бориш, да направиш име. Надам се да ћу успети у томе и до краја године објавити албум – поручује Зелди.

С.Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )