ФК БОРАЦ, КОЗЈАК – ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СЕЛИДБУ

ФК БОРАЦ, КОЗЈАК – ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СЕЛИДБУ

kozjak

Козјачани су у јесењем делу првенства у Међуопштинској лиги “Јадар” играли добро, били тврд орах за најјаче екипе и на крају заузели су одлично треће место. Међутим, у Борцу кажу да су могли и боље да прођу.

– Пре почетка првенства наш циљ је био да се пласирамо међу првих пет екипа. Имајући у виду квалитет екипе веровали смо да можемо то да остваримо. Задовољни смо пласманом, али не и бројем освојених бодова. Имамо седам бодова мање од првопласираних Лешничана и четири бода заостатка у односу на другопласирани Јадар 1961. што је велика разлика. Сигуран сам да смо могли да освојимо много више од 28 бодова. Два су разлога за то – нисмо успели да превазиђемо неке наше слабости, то се посебно односи на утакмице у којима смо голове примали у надокнади времена, а било је и судијских одлука на нашу штету. Верујем да можемо да се упустимо у борбу за прво место, али биће врло тешко освојити га јер Борац из Лешнице има изузетно квалитетан тим. Појачаћемо екипу у нападу и средини терена и уз повољан распоред који имамо на пролеће (дочекујемо Лешничане) мислим да можемо да надокнадимо заостатак – оптимиста је Боривоје Кулић, тренер Козјачана.

Како каже, и ако не успеју да освоје титулу, и друго место би било успех јер води у бараж за попуну Мачванске окружне лиге.

– Ако и у томе не успемо, противницима ћемо честитати и бићемо задовољни да останемо у врху табеле. Имамо добру екипу и нећемо доводити играче по сваку цену. Преко су нам потребни играч средине терена и нападач. Фудбалери које будемо довели биће права појачања – каже он.

Према Кулићевим речима, припреме за пролећни део првенства почеће 1. фебруара. Првих десетак дана тренираће у хали “Лагатор”, а затим ће изаћи на отворени терен. У плану је одигравање 6-7 контролних утакмица.

– Имамо одличне услове за рад. Управа клуба се максимално труди да нам обезбеди све што је потребно, а посебно бих истакао браћу Миољуба и Славољуба Савића. Велико хвала и гледаоцима који нас у великом броју прате на свакој утакмици, често су на гостовањима бројнији од домаћих навијача. Без њихове подршке не бисмо ни остварили ове резултате. Због навијача морамо покушати да се пласирамо у виши ранг где нам је и место – поручује Кулић.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )