БОКС: ПРИЈАТЕЉСКИ МЕЧ БК ЛОЗНИЦА – БК РАДНИЧКИ КРАГУЈЕВАЦ – ПРИЈАТЕЉИ И РИВАЛИ

БОКС: ПРИЈАТЕЉСКИ МЕЧ БК ЛОЗНИЦА – БК РАДНИЧКИ КРАГУЈЕВАЦ – ПРИЈАТЕЉИ И РИВАЛИ

boks

Пријатељски меч боксерских клубова Лозница и Раднички  (Крагујевац) привукао је у суботу двестотинак гледалаца у халу Спортског центра “Лагатор”. После уводног меча два домаћа боксера Богосава Мијаиловића и Дејана Радића, публика је могла да види 11 борби, а гости су изашли као победници са 13:9. Тренер лозничких боксера Радоје Марковић Ица задовољан је виђеним борбама.

– Пошто је екипа млада, презадовољан сам показаним. Треба им још искуства и рада, али су добро боксовали, а борбеност и спремност били су на нивоу. Показали су шта су научили, радићемо и даље. Једна од најбољих борби вечерас била је она између Вучковића и Станојевића. Перић и Анђелковић су такође имали квалитетан меч, али је наш боксер, по мом мишљењу, незаслужено изгубио, иако је добро боксовао – рекао је Марковић после меча.

Лозничани су погледали и борбу две девојке, Лозничанке Наташе Грујић и гостујуће боксерке Дејане Делетић, а Крагујевчанка је из ринга изашла високо подигнутих руку. За домаћи тим победе су донели Ненад Димитријевић, Александар Јовић и браћа Вучковић, Александар и пионир Петар, а без победника је завршена борба пионира Јасмина Хајдуковића и Пере Петровића. Противнике поред Наташе нису успели да савладају ни Слободан Рашевић, Мирослав Петровић, Петар Перић, Филип Вићентић и Милан Тошић. Управо је Тошић доживео тежак нокаут када га је противнички боксер Кунцов силовитим ударцем левицом послао на под.

Публику је на ноге дигла борба између Александра Вучковића и Лазара Станојевића, а атмосфера у сали се усијала, али се све завршило без већих инцидената. Лознички боксер је однео победу, али није лако дошао до ње против јаког ривала.

– Искрено, очекивао сам да ћу изгубити јер знам да је Лазар добар и успешан боксер, један од најбољих у 69 килограма, који има, мислим, само два пораза у 50 мечева. На државном првенству ове године издржао је цео меч са најбољим боксером Бранимиром Станковићем и постао вицешампион Србије. Ово ми је можда био један од тежих мечева јер нисам био сасвим спреман, а нисам очекивао да ће он бити. Ипак, победа је ту, задовољан сам и надам се да су задовољни и тренери и публика – рекао је Вучковић после борбе и додао да су ван ринга другови, али се између конопаца свако за себе бори.

Млади Вучковић задовољан је и борбом из које је његов млађи брат Петар изашао као победник и каже да му је драго што брат иде његовим и стопама њиховог оца некадашњег успешног боксера Горана.

– Драго ми је што смо спортска породица, једино се тако може опстати, од улице нема ништа – каже млади боксер.

После турнира у Кикинди, на којем су лознички боксери учествовали у недељу, следи пауза до марта.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )