ЖИВОТА ИСАКОВИЋ НОВИ ДИРЕКТОР ХТП – ФИРМУ ТРЕБА ПОДИЋИ НА НОГЕ

ЖИВОТА ИСАКОВИЋ НОВИ ДИРЕКТОР ХТП – ФИРМУ ТРЕБА ПОДИЋИ НА НОГЕ

ZZIVOTA ISAKOVICНа конкурсу било осам кандидата, а за извршног директора на четири године изабран Исаковић. Дуговања предузећа око 120 милиона динара. Неопходна подршка државе и града да би се ХТП поставио на ноге, сматра нови директор

 

Надзорни одбор Хотелско-туристичког предузећа (ХТП) “Бања Ковиљача” именовао је Животу Исаковића за извршног директора на период од четири године, почев од 16. децембра ове године.  Он је ангажован уговором о правима и обавезама директора без заснивања радног односа, а изабран је међу осам пријављених кандидата.

Исаковић каже да није у ХТП дошао да прави каријеру нити тражи икакву надокнаду, јер “ако предузеће не може да стане на ноге, мени надокнада не треба”, што је рекао и Надзорном одбору. Мотив му је да предузеће које је на идеалном месту, у Бањи Ковиљачи, покуша да постави на ноге, али је свестан да су потребни дубоки и, можда, болни резови.

– У ХТП је велики хаос и моја основна идеја је да фирма почне да ради нормално. Прво се мора подвући црта и видети колики је стварни губитак предузећа, а онда решавати један по један проблем, што неће моћи да се уради преко ноћи. У последњих месец дана искључена је струја тако да је предузеће практично стало. Према првим информацијама актуелна дуговања су нешто више од 110 милиона динара. Ако створимо услове за почетак рада, има шансе да се губици и обавезе постепено смањују и почне налазити излаз из ове ситуације. Бања Ковиљача и ХТП сигурно имају перспективу  јер је од државе наглашено да је бањски туризам посебна грана привреде. Очекујемо велико разумевање, пре свега државе јер без тога нема излаза, ако ту не отворимо врата, онда нам прети стечај. Учинићемо све да предузеће поставимо на здраве ноге и да у догледно време почне да ради нормално. Јавност ће о свим помацима бити обавештавана – каже Исаковић свестан да предстоји тежак посао.

Тренутно су објекти предузећа у таквом стању да би могли да раде само хотел “Подриње”, ресторан “Три чесме” и млечни ресторан, а употребљива је и сала Кур-салона. Према његовим речима, предузеће тренутно има 43 запослена, што је у овом моменту велики број, и најбитније је наћи најбољи  могући начин да се ти људи максимално заштите. На посао тренутно долази пет, шест људи.

Т.М.С

 

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )