СКУПШТИНАГРАДА УСВОЈИЛА БУЏЕТ ЗА 2014. – НА РАСПОЛАГАЊУ 2,3 МИЛИЈАРДЕ

СКУПШТИНАГРАДА УСВОЈИЛА БУЏЕТ ЗА 2014. – НА РАСПОЛАГАЊУ 2,3 МИЛИЈАРДЕ

skupstina

Одлуком Скупштине града планирани буџет за наредну годину износи 2,3 милијарде при чему је укупан планирани приход 2,2 милијарде, а расходи 2,4 милијарде. Све буџетске обавезе су испуњене, град не дугује никоме ништа, а кредитно задужење се не планира ни наредне године. Поред буџета, одборници су усвојили и програме пословања осамнаест јавних предузећа и установа за наредну годину

После бурне петосатне расправе, одборници Скупштине града у понедељак су већином гласова усвојили буџет града за наредну годину. Против су била четири одборника Демократске странке који су буџет оценили као нереалан и нерестриктиван.

Планирани буџет за наредну годину износи 2,3 милијарде динара при чему је укупан планирани приход 2,2 милијарде а расходи 2,4 милијарде. Планирани дефицит од скоро 200 милиона динара биће покривен из пренетих неутрошених средстава. Према речима Вере Унковић, начелнице Одељења за финансије и друштвене делатности за трошкове градоначелника, заменика  градоначелника и Градско веће планирано је 16,3 милиона динара, за Скупштину града 26,3 милиона, а за градску управу  307,5 милиона. Трошкови за градску управу повећани су за десет милиона динара, највећи део се односи на повећање расхода за запослене од 150 милиона. За социјалну заштиту и здравство планирано је 194 милиона, образовање 440 милиона, 85,4 милиона за спорт, за културу и верске заједнице 110 милиона, за развој заједнице 527 милиона, 72 милиона за месне заједнице, 13,9 за туризам, за локални економски развој 195 милиона а Фонд за развој 111,9 милиона. Буџетом је дат акценат на социјалну по-литику и социјална давања, у износу од 194 милиона динара док су, по упутству министарства финансија, субвенције јавним предузећима смањене за 30 одсто. За вишенаменске развојне пројекте планирана су средства од 195 милиона динара која су намењена суфинансирању пројеката за реконструкцију инфраструктуре у Бањи Ковиљачи, наставак изградње мултифункционалног центра у Тршићу и изградњи Улице Бакал Милосава.

– Испуњене су све буџетске обавезе града према корисницима, град не дугује никоме ништа, а ни за наредну годину се не планира кредитно задужење. Према упутству министарства финансија политика запошљавања свих корисника јавних средстава је ограничена, дакле, не може бити новозапослених без сагласности владе. За Град Лозницу, према одлуци о буџету Републике Србије, број запослених на неодређено време је 372, а на одређено време 37 радника – рекла је Унковићева.

В. Мићић

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )