ФУДБАЛ: ФК ЛОЗНИЦА – ОСТВАРИЛИ ЦИЉ

ФУДБАЛ: ФК ЛОЗНИЦА – ОСТВАРИЛИ ЦИЉ

zokac

Ова година изузетно је успешна за ФК Лозница.  Успели су да после четири године освоје прво место у Зони “Дрина” и пласирају се у Српску лигу  где су, иако дебитанти, играли запажену улогу. Пласирали су се на пето место са 26 бодова, шест мање од првопласиране Мачве из Шапца.

– Остварили смо добар резултат како смо и планирали – да будемо међу првих пет екипа као и да разлика у бодовима у односу на првопласирану екипу не буде велика. Није лако новајлији у било којој лиги. Српска лига је веома јака и морали смо да уложимо много труда и рада да би дошли до овог резултата. Одиграли смо више добрих утакмица и да смо имали бар мало спортске среће могли смо да освојимо који бод више. По завршетку првенства у Зони имали смо много проблема да комплетирамо екипу. Велика је разлика у квалитету такмичења између Зоне и Српске лиге. Наше играче су тзв. менаџери водили по разним клубовима, а да се уопште нису обратили нама да кажу да ли желе да остану у клубу, тако да је највећи број младих играча отишао у друге средине. Нису добили ништа боље услове у тим клубовима нити играју у вишем рангу од оног у којем игра Лозница. Због тога смо морали изнова да стварамо тим за Српску лигу. Успели смо да доведемо одговарајућа појачања о чему говоре и резултати. Немамо неког појединца који би се посебно истицао, али зато имамо квалитетну екипу. Тим је хомоген, атмосфера у екипи је здрава, играчи се одлично слажу  како на тренинзима, тако и на утакмицама – каже Зоран Грујичић, председник ФК Лозница.

После дужег времена Лозничани су изградили препознатљиви стил игре са много прилика. На свакој утакмици Лозница је стварала по десетак и више прилика, али јој је недостајао гол играч. Да су искористили бар део шанси питање је ко би на крају јесени био на првом месту.

– Са свим екипама смо се равноправно носили, а многе смо надиграли. Најважнији задатак у зимском прелазном року је да екипу појачамо правим шпиц играчем, као и са два квалитетна играча на другим позицијама. Покушаћемо да у клуб вратимо и неке наше бивше играче. Желимо да у будућности већина играча у сениорској екипи буде из нашег подмлатка. У овој полусезони афирмисало се неколико младих играча које смо прикључили првом тиму и то је веома важно. Првенство је дуго, има још много тешких утакмица. Предност Мачве није недостижна. Битно је да останемо у врху, а ако нам се укаже прилика за титулу, покушаћемо да је искористимо. Лига је изузетно јака, сви знају да играју фудбал и ако на крају сезоне завршимо на четвртом-петом месту неће бити неуспех –  поручује Грујичић.

Према његовим речима, управа је успела да обезбеди нормалне услове за такмичење. Међутим клуб и даље оптерећују стари дугови, пре свега за струју и воду.

Успели смо да репрограмирамо те дугове тако да смо тај проблем некако санирали, а обавезе морамо редовно измиривати како не бисмо дошли у ситуацију да репрограм буде раскинут. Остала су дуговања и према бившим играчима. Недостаје нам милион динара да бисмо измирили трошкове у овој години и надамо се да ће нам у томе помоћи локална самоуправа. Трошкови у Српској лиги много су већи него у Зони – истиче председник ФК Лозница.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )