БОЈАН ЂУРИЋ,  ПОТПРЕДСЕДНИК ЛДП НА ТРИБИНИ У ЛОЗНИЦИ – ЛДП ЗА НОВЕ ИЗБОРЕ

БОЈАН ЂУРИЋ, ПОТПРЕДСЕДНИК ЛДП НА ТРИБИНИ У ЛОЗНИЦИ – ЛДП ЗА НОВЕ ИЗБОРЕ

bojan djuric

Бојан Ђурић, потпредседник ЛДП-а истиче да је економска ситуација у Србији гора него пре, да се политика свела на медијске обрачуне и да је због тога неопходно постиæћи политички договор са грађанима о решавању кључних проблема пре расписивања избора, који æће како ЛДП очекује, бити крајем зиме или почетком пролећæа наредне године

Бојан Ђурић, потпредседник Либерално-демократске партије (ЛДП) одржао је прошлог петка у Лозници трибину “Договор” на којој је говорио о расписивању избора у наредној години и кључним променама које би требало да буду спроведене.

 – Грађани од политичара, пре свега, очекују да се много више бавимо проблемима који су највећи у овом тренутку у земљи, а то је огромно сиромаштво и беда, презадуженост државе и немогућност да одговори на економске, социјалне, образовне, културне и све друге потребе људи, а политика се у међувремену нажалост претворила у непрестане медијске обрачуне и ратове што одбија људе од ње – истакао је Бојан Ђурић, потрпедседник ЛДП-а.

Како каже, на скупштинској расправи о буџету  суочили су се са дефицитом од 2,5 милијарди евра, са чињеницом да нико од младих људи  наредне две године неће моћи да конкурише за неку врсту државног посла због тога што је буџет толико празан да не може да издржи нова запошљавања као и са тиме да је 700 јавних предузећа у губицима.

 – ЛДП мисли да општи парламентарни, а потом и локални избори у Србији  треба да буду одржани најкасније до краја зиме или почетком пролећа и да се у периоду пре расписивања морају отворити сва озбиљна питања и разговори – сматра Ђурић.

Кључне промене за које се ЛДП залаже су реформе у привреди и економији, завођење реда у пензионом фонду, растерећење тржишта, покретање приватних иницијатива, смањење јавног сектора, престанак давања субвенција и гаранција државним губиташима и издвајање више новца за здравство и образовање.

– Морамо почети рационално да разговарамо с људима и да након тога направимо неку врсту елементарног политичког договора око неколико кључних питања, а да онда политичке партије у изборном процесу понуде програме у циљу решавања највећæих проблема – рекао је Ђурићæ.

Коментаришући ситуацију у владајућој коалицији  у Лозници, Ђурић је напоменуо да је она одраз политике на републичком нивоу и да се никада нису показали успешним савези  који се заснивају на нејасним политичким односима, трговини и прекомпозицијама власти и да су избори једини начин да се разреше све дилеме.

 – Оптимиста сам и мислим да ће ЛДП имати неупоредиво бољи резултат него на прошлим изборима – рекао је Ђурић.

Зоран Јовић, менаџер ГО ЛДП, истакао је ова странка остала без мандата у градској скупштини “мало чудним пребројавањем гласова после избора”, али да су без обзира на то и даље у току са свим дешавањима у власти на локалном нивоу као и да велики број грађана и симпатизера који су дошли на њихову трибину говори о добрим резултатима које је ЛДП постигао за кратко време.

– Није добро да се прекомпонује власт веæћ да се изађе не изборе и понуде нови програми бирачима – рекао је Јовић оцењујући да актуелна власт није испунила многа изборна обећања , а нарочито о отворању нових радних места.

Градски одбор није мењао своју структуру, а имамо и нових чланова и квалитетне људе који знају да воде политику и остваре нове програме – поручио је Јовић.

А. С.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )