ОВЕ СЕДМИЦЕ – ЗАВРШЕНА КАРАЂОРЂЕВА

ОВЕ СЕДМИЦЕ – ЗАВРШЕНА КАРАЂОРЂЕВА

KARADJORDJEVA

Постављањем завршног слоја асфалта, у недељу су завршени радови у Карађорђевој улици, од зграде градске управе до бензинске пумпе на Мераји, започети крајем августа. Према речима градоначелника Видоја Петровића, реализацијом овако значајног пројекта на најбољи начин се завршава ова календарска година.

– Реконструкција Карађорђеве је инфраструктурна подршка новосаграђеним објектима у овој улици, а ово је и почетак повезивања централног цела града са делом Башчелука и Крајишника. У улици је била дотрајала инсталација тако да је обављена комплетна реконструкција. Без обзира на знатно умањење трансферних средстава, на вероватно проблеме  у погледу смањења буџета и за наредну годину, сигурно ћемо умети да добром организацијом, домаћинским пословањем, изнађемо довољно средстава за овакве и сличне активности. Лозница мора да има континуитет, да се у њој гради и онда се приближавамо циљу да будемо у групи од петнаестак најразвијенијих градова Србије – рекао је он.

Према речима Зорана Томића, директора ЈП “Град”, поред коловозног застора, тротоара и јавне расвете, урађена је комплетна замена водоводних инсталација заједно са кућним прикључцима.  Замењен је канализациони колектор и то је припрема за наставак радова на изградњи канализације према Крајишницима и Башчелуцима, пројекат је планиран у 2014, а новац је издвојен у буџету.  Карађорђева је рађена на укупно 270 метара, а комплетна вредност радова је 20 милиона динара. У овој улици је урађен и трећи кружни ток у граду, а Томић каже да је то најбољи начин решавања гужви јер се таквим решењем од 30 до 35 одсто убрзава саобраћај. Иначе, у Карађорђевој остаје стари, једносмерни режим саобраћаја.

У овој годиони остало је да се асфалтирају још три улице, укупне дужине од око два и по километра, у МЗ Лозничко Поље, 4. јул и Тршић. Ту су радови финансирани по принципу пола-пола мештани и ЈП “Град”.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )