ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА “ЗАПАД” – СТАЗАМА УСПЕХА

ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА “ЗАПАД” – СТАЗАМА УСПЕХА

obadovic

Фудбалери Лознице, новајлије у Српској лиги, успешно су завршили јесењи део првенства. Заузели су високо пето место са 26 бодова и уз гол разлику 13:9. Забележили су седам победа, играли су пет пута нерешено и три пута су били поражени. За првопласираном Мачвом из Шапца заостају шест бодова и задржали су изгледе да се на пролеће укључе у борбу за прво место.

– Наш циљ је био да у овом делу првенства заузмемо једно од првих пет места  и у томе смо у потпуности успели. Имамо мањак од шест бодова у односу Мачву што није ни много, али ни мало. Најважније је да није недостижно. Веома сам задовољан и игром и пласманом имајући у виду да смо после бројних одлазака пред старт првенства били у ситуацији да стварамо нови тим. Успели смо да за кратко време у ходу оформимо екипу која је показала да је способна да се равноправно носи са најјачим екипама у Српској лиги. Показали смо током првенства завидну форму, играли квалитетно и лепо за око и стварали велики број прилика на свакој утакмици. Велики број шанси нисмо успели да искористимо јер у тиму нисмо имали изразитог гол играча, али успели смо да тај недостатак надокнадимо тимском игром и великим залагањем свих појединаца. Нисмо изгубили ниједну утакмицу на којој смо постигли гол, као што нисмо надиграни ни на једној утакмици, нити смо били поражени у дерби мечевима (Мачва, Полет, Железничар) – презадовољан је Душко Обадовић, тренер Лозничана.

Према његовим речима атмосфера у тиму била је изузетна, и, како каже, било је задовољство радити са њима.

Поред фудбалских квалитета који су на високом нивоу ови момци су и добри људи. Њихов однос према обавезама (тренинзима, утакмицама, клубу) био је професионалан. Заслужили су сви да остану на окупу и да уз два-три квалитетна појачања покушамо нешто више на пролеће – наглашава Обадовић.

Он истиче коректну сарадњу са Зораном Грујучићем, председником клуба и осталим члановима управе.

– Сви смо радили свој део посла како најбоље знамо и умемо. Зато је клуб функционисао на најбољи начин и због тога је овај резултат још вреднији. Заједно смо вратили клуб на српсколигашку сцену и надам се да ћемо и убудуће функционисати као један. Градска управа је све време била највећа подршка клуби и сигуран сам да смо им се на најбољи начин одужили – каже тренер Лознице.

Фудбалери су на заслуженом одмору, а припреме за наставак сезоне у Српској лиги почеће крајем јануара.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )