У МАЛОМ ЗВОРНУКУ – РАДИКАЛИ ПОНОВО У ВЛАСТИ

mali zvornik nocu pod snegom

Мали Зворник добио је новог заменика председника општине, Богдана Дукића из редова СПС, а сменом досадашњег заменика председника Зорана Јевтића, СНС је отишла у опозицију. Математичким прорачунима, радикали су се поново вратили у власт и за сада добили једно место у већу

 

На 13. редовној седници Скупштине општине Мали Зворник у среду је смењен досадашњи заменик председника општине Зоран Јевтић (СНС), а на његово место одборници су поставили Богдана Дукића, дипломираног економисту, којег је предложио СПС. Иницијатива за Јевтићеву смену потекла је од Групе грађана “За Мали Зворник”, која није била задовољна сарадњом са њим и што је, како је наведено, у неким сегментима “преузимао ингеренције председника општине”. После формирања нове коалиције, СНС је прешла у опозицију а у општинској власти поново учествује СРС. Нова власт има 16 од 29 одборника, а чини је СПС, ЈС-ГГ “Радован Тадић”, Група грађана и СРС.

– Ово смо и очекивали да ће се десити, тако да на седници није било веће расправе око смене заменика председника општине. Данас је изабран и један одборник СРС за члана већа и он ће бити на сталном раду у општини, а када се прошири број чланова Већа онда ће радикали добити још једног већника – потврдио је за ЛН председник СО Мали Зворник Радован Тадић.

Социјалисти уз место председника општине, из својих редова имају и његовог заменика председника, Јединствена Србија задржава место председника локалног парламента, а Група грађана коју је основао Живорад Јокић, директор Дома здравља, – заменика председника СО.

– Иницијатива за смену заменика председника општине није потекла од СПС-а, већ од Групе грађана (ГГ). Ми смо били у позицији да без те ГГ са СНС-ом имамо 13 мандата а потребно нам је 15. Проблем је био и у томе што нисмо имали кога да придружимо јер радикали неће са СНС-ом, са УРС-ом и ДС-ом неће СПС, а са ДС-ом неће ни СНС. Остао је ДСС који неће са социјалистима. Са ГГ Живорада Јокића у коалицији имамо подршку радикала и тако имамо већину. СПС није могла да ризикује да у Малом Зворнику оде у опозицију и зато је испало све како је испало. Ми нисмо били за такву опцију али математички односи већине су нас натерали на то. Покушали смо да изгладимо те ствари, али ГГ Живорада Јокића није желела са СНС. Покушао је и врх партије, али није ишло – каже Драган Богићевић – председник ОО СПС.

У прошлом сазиву, СПС и две групе грађана – од којих је једна, у међувремену, комплетно прешла у ЈС – успели су да из локалне власти избаце ДС, у време највеће моћи демократа на републичком нивоу, а сада су у опозицији СНС, УРС, ДС и ДСС.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )