РАДОВИ НА ЦЕВОВОДУ – ТРАСА ИДЕ ИСПОД ШТИРЕ

ЈП “Водовод и канализација” увелико ради на реконструкцији око четири километара магистралног цевовода, од “Вискозине” капије два до резервоара у Трешњици, вредној 1,6 милиона евра која се финансира из програма КFW.

Према речима директора Јована Маловића, временке прилике до сада су  ишле на руку предузећу и омогућавале радове  на цевоводу као и канализацији Лозничког Поља и они ће трајати докле то буде могуће.

– Ради се замена цевовода фи 600 на око четири километра, а до сада је постављен на око 900 метара. Кренули смо од капије два и цевовод је замењен је у целости до иза зграде нове топлане. Ту смо пре десетак дана завршили бушење испод пруге, а ових дана и испод Штире, код зелене пијаце, тако да смо тиме избегли цевни мост или неки други начин преласка преко речног корита. Тек нам предстоји тежа деоница, а колико ћемо још стићи да урадимо до краја године зависиће од временских прилика – каже Маловић.

Лознички “Водовод” од 2008. реализује КFW програм којим би требало да се побољша систем водоснабдевања на мрежи од око 750 километара која је међу пет највећих у Србији.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )