ПЛАНОВИ ГРАДА – ПОТРЕБНА ТРАЈНА РЕШЕЊА ЗА КОВИЉАЧУ

ПЛАНОВИ ГРАДА – ПОТРЕБНА ТРАЈНА РЕШЕЊА ЗА КОВИЉАЧУ

GRADONACCELNIK U KOVILJACCI

Градоначелник Видоје Петровић посетио је ове седмице “краљевску бању”  како би са представницима Дирекције за управљање и развој Бање Ковиљаче и Месне заједнице видео која су најбоља решења за проблеме, продавце у бањском парку, реконструкцију улице која полукружно води око парка и пута за Гучево.

– Заједно са представницима “Урбоплана”, Града и Дирекције, наћи ћемо трајно решење за продавце у парку и део пута који води према Гучеву.  Тај пројекат би требало да уђе у буџет за 2014. а на пролеће и да почну радови. Пред нама је низ нерешених питања, а у овом моменту је кључно трајно решење статуса ХТП јер је оно, поред Специјалне болнице и приватног смештаја, један од носилаца развоја туризма у Ковиљачи. Све друго, уређење инфраструктуре и други напори само су у функцији стварања бољег пословног окружења, али без решења кључних питања не можемо рачунати на озбиљнији помак – каже Петровић.

Он је подсетио да је Лозница за ову годину  имала обезбеђена 102 милиона динара за уређење централног дела Ковиљаче, али је реформисана влада то одложила за наредну годину. Уколико град не обезбеди тај новац од државе, настојаће да то уради из локалног буџета.

Момир Матић, директор Дирекције, каже да се све ради у складу са пројекцијом будућег развоја Бање Ковиљаче.

– То је Ковиљача као градска општина где је основна делатност туризам, а уз то следи угоститељство, занатство и трговина. Да би се припремили за будућу градску општину морамо доста тога да урадимо, а нешто је већ започето – рекао је он, док је Дејан Сталовић, члан Градског већа оценио да је и ова посета градоначелника потврда да је град “опредељен да улаже у Ковиљачу као нашу најпознатију туристичку дестинацију”.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )