СТАРИ ПРОБЛЕМ СВЕ ВЕЋИ – ЧОПОРИ КРСТАРЕ ГРАДОМ

Park pun pasa lutalica

Иако је у првих десет месеци ове године ухваћено 300 паса луталица, на улицама их је као никад пре. Прихватилиште на Јарцану са 170 паса препуно, а на улицама има и до 500 паса луталица међу којима је све више расних

Паса луталица све више је по лозничким улицама, има их свуда и у свако доба дана, крстаре по граду  и никада се не зна када ће их нешто подстаћи да насрну и уједу. Лозница је до сада милионе дала на решавање овог проблема, али он и даље траје.

У КЈП “Наш дом” кажу да су ове године ухватили дупло више паса него претходне две, али  је на улицама луталица далеко више него прошле. Према речима Данице Ђурић, заменика директора, свакодневне су пријаве грађана због паса луталица и предузеће чини шта може да некако реши овај проблем.

– За првих десет месеци ове године ухваћено је 300 паса што је већ сада готово дупло више него целе прошле када је ухваћено 165 луталица. Прихватилиште капацитета до 120 паса је пребукирано и сада их је 170, највише од отварања. Паса има по целом граду, у  центру, нарочито код школског парка, новог обданишта на Лагатору, у центру Бање Ковиљаче, око школа у селима. Чинимо све што можемо, али их је стварно много. Друштво за  заштиту животиња сарађује са нама на одржавању приватилишта и удомљавању, међутим све то нема одговарајућег ефекта јер колико год да склонимо паса са улице, толико се нових  пусти. Процена је да у Лозници и Бањи Ковиљачи има више од 350, можда и до 500 паса луталица – каже она, додајући да према неким проценама на територији Лознице и Бање Ковиљаче има између шест и осам хиљада регистрованих паса.

Т. М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )