ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА – ПОМОЗИМО МЛАДЕНУ

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА – ПОМОЗИМО МЛАДЕНУ

MLADEN MIRKOVICЗа куповину апарата који су Младену  неопходни потребно је око 600.000 динара које породица не може сама да обезбеди. КУД “Караџић” у понедељак организује хуманитарни концерт за Младена

 

Петнаестогодишњем Младену Мирковићу, из Лознице, који болује од мишићне дистрофије неопходна је новчана помоћ за даље лечење и долазак кући. Њему су ослабили плућни мишићи због чега не може самостално да дише и тренутно се налази на интезивној нези Института за мајку и дете у Београду. Да би Младен могао да дође кући, неопходно је да његова породица набави  апарате који нису јефтини, а они сами не могу да  их купе.

Младенови родитељи Зоран и Весна до сада се нису обраћали за помоћ и сами су се борили са недаћама. Сада су у ситуацији да им је помоћ неопходна.  Младен од треће године болује од мишићне дистрофије, а сада му се здравствено стање погоршало и од 11. октобра је на Институту.

– Младену је неопходан апарат за искашљавање који убризгава кисеоник и извлачи секрет  из плућа као и  аспиратор за скупљање секрета. Они су потребни зато што се он не креће, ослабили су му плућни мишићи и не може да искашље секрет. Без ових уређаја Младен не може да се врати у Лозницу, односно не може да буде у кућним условима. Апарат за искашљавање кошта око 550.000, а за сакупљање секрета око 35.000 динара. Нажалост, то су за нас велике паре и не можемо сами да их набавимо, а  без њих наш Младен не може – каже Младенов отац Зоран, који је незапослен, док мајка Весна ради као спремачица у Основном суду у Лозници.

Уз ове апарате неопходан је и потрошни медицински материјал, а само канила кроз коју улази кисеоник, храна и остало, мења се једном у три седмице, кошта 6.000 динара. Младенови родитељи свакодневно путују и враћају  се из Београда како би уз свог  сина били барем сат времена, тако да су трошкови велики. У лозничким основним и средњим школама ових дана је покренута акција прикупљања помоћи, а хуманитарни концерт за Младена у понедељак ће, од 20 часова, у Вуковом дому културе одржати КУД “Караџић”. Према речима Драгана Тошића, председника Друштва, наступиће све извођачке секције, а прикључили су се и сликари који ће имати продајну изложбу и сав новац биће усмерен за лечење Младена, иначе ученика првог разреда средње Техничке школе.

– Породица Мирковић до сада се сама борила, али је дошла у ситуацију да јој је потребна помоћ.  Улазнице за концерт су 200 динара, али свако ко буде желео моћиће да приложи и више новца. Апелујем на наше суграђане да свако помогне у складу са својим могућностима и помогне Младену да се врати кући. Времена нису лака , али је ово прилика да покажемо нашу хуманост и масовно се укључимо у акцију – поручује Тошић.

За Младенов повратак у породицу неопходно је  око 600.000 динара што за његову породицу јесте велика сума, али не би требало да буде за Лозничане. Имамо прилику да још једном покажемо велико срце и помогнемо свом младом суграђанину да што пре буде са својим родитељима и сестром.

 

Помоћ

Свако ко жели да уплати новчану помоћ за Младеново лечење и набавку неопходних апарата то може учинити на жиро рачун : 310-6510100004127-47   код НЛБ банке.

Рачун је на Зораново име, а може се навести да је за Младена.

 

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )