ТРАГЕДИЈА У БРАСИНИ – ДВОСТРУКО УБИСТВО ЗБОГ ПРАШИНЕ

ТРАГЕДИЈА У БРАСИНИ – ДВОСТРУКО УБИСТВО ЗБОГ ПРАШИНЕ

BRASINA MESTO ZLOCINA

После краће расправе, неслагање с намером комшије Милована Лазаревића да обави ситне грађевинске радње на кући, Зоран Панић из брасинског насеља Колонија решио ватреним оружјем. Поред комшије, из пушке убио и мајстора Крстивоја Тодоровића из Цулина

У насељу Колонија у Брасини, у уторак 5. новембра, нешто после девет сати Зоран Панић стар 51 годину пуцао је из пушке и усмртио комшију Милована Лазаревића (57) и Крстивоја Тодоровића (70) из Цулина код Велике Реке, мајстора који је радио на кући убијеног Милована. Како је потврђено у полицији, убица је затечен на лицу места и ухапшен, а према причи комшија мотив убиства је, највероватније, расправа због грађевинских радова које је Милован Лазаревић обављао на делу своје куће у згради коју је делио са Панићем.

– Мој девер Милован хтео је да отвори шубер на таванском делу куће јер је планирао да уради и степениште. Крстивоје је дошао да му помогне и поставили су грађевинску скелу у близини улаза у део зграде у којој је са непокретном мајком живео Зоран Панић. Када се Панић вратио из продавнице рекао је да му смета прашина, почела је краћа расправа, а мој девер је покушао да му објасни да ће све почистити кад заврши посао. И ја сам деверу рекла да ћу касније доћи да то средим – прича кроз сузе Радмила Лазаревић.

Панић је потом ушао у кућу из које је изашао са пушком у рукама и, према казивању комшија, одмах је пуцао у Милована. Када је то видео, мајстор Крстивоје га је питао:  “Шта то уради?”, а овај му је само одговорио: “Сад ћеш видети”.

– Мајстор је покушао да утекне али га је куршум оборио и пао је у песак поред темеља куће. Полиција је брзо дошла, а Панић се предао са рукама подигнутим иза главе. Није се опирао и брзо су га ухапсили – причају комшије.

Трагедија какву не памте у овом крају однела је два живота, а према казивању Радмила Манојловића, комшије из суседне зграде, починилац Панић је био чудне нарави.

– За десет година колико живим овде видео сам га неколико пута. Био је чудан и није комуницирао са комшилуком. Кажу да је волео да попије, а сећам се да је летос разапео шатор иза зграде и да је у њему спавао. Жао ми је комшије Милована који је био вредан и добар човек. Радио је у Италији, а кућу је купио пре четири године. Од пролећа је стално ту и много је учинио на уређењу дворишта. Посадио је цвеће, орезао околно дрвеће, а волео је и другима да помогне. Изгубио је главу због глупости – прича Радмило.

Нешто после 14 часова пред зграду су стигли ватрогасци које су комшије позвале јер су приметиле дим из стана убијеног Милована. Када су развалили врата извадили су скоро угљенисану шерпу која је остала на шпорету. Према незваничним информацијама, Панић је признао убиства а полиција га је након саслушања проследила надлешном вишем тужилаштву у Шапцу, које ће водити истрагу.

С.Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )