У ГО ДС УКАЗУЈУ НА ПОРАСТ НАСИЉА – НЕЋЕМО ЋУТАТИ

У ГО ДС УКАЗУЈУ НА ПОРАСТ НАСИЉА – НЕЋЕМО ЋУТАТИ

DS

– Нисмо се повлачили ни пред политичким учитељима оних који данас покушавају да униште ДС, нећемо то чинити ни пред њиховим ученицима – поручује др Никола Јаковљевић, председник лозничких демократа, указујући на пораст насиља и прогон чланова странке којој припада

Поводом обележавања 25. октобра, међународног дана борбе против насиља над женама, Градски одбор Демократске странке у Лозници организовао је сусрет са новинарима на којем је указано на пораст насиља у држави, али и у градским оквирима. Председник одбора др Никола Јаковљевић нагласио је да је насиље присутно у сваком сегменту живота, да је борба против насиља једно од кључних питања демократије и основних слобода грађана, а да је питање владавине права, безбедности и сигурности грађана “дубоко укорењено у основне вредности Демократске странке”.

– Србија је у последњих годину дана земља која прећуткује насиље, земља која дозвољава угрожавање људских права, земља у којој се пребијају активисти опозиционих странака, у којој се криминалци пуштају на слободу, а функционери и чланови ДС кроз медије криминализују а након тога хапсе и месецима држе у притвору – казао је Јаковљевић и подсетио да се према његовим сазнањима 73 члана ДС привођена или су били у притвору, а да су неки још увек тамо.

Он је рекао да су стотине чланова странке којој припада привођени у полицију на информативне разговоре и да су сви чланови осумњичени за “проблематично кривично дело злоупотребе службеног положаја, које је укинуто свуда у развијеним земљама јер даје извршној власти сувише простора за злоупотребе”. Као илустрацију таквог односа у Лозници навео је чињеницу да је неколико десетина чланова ДС привођено на информативне разговоре због сумњи да су фалсификовали потпис на одборничкој листи ДС-а, а као пример нарастајућег насиља навео је недавне догађаје у Јадранској Лешници и Врбасу.

С.Пајић

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )