ПЕСМЕ СНЕЖАНЕ ЧКОЈИЋ – НЕБЕСКИ РУКОПИС

ПЕСМЕ СНЕЖАНЕ ЧКОЈИЋ – НЕБЕСКИ РУКОПИС

CKOJIC PESNIKINJAКњижевни клуб КУД “Караџић” приредио је прошле седмице песничко вече Снежане Чкојић, младе ауторке из Ваљева, која се Лозничанима представила најновијом збирком песама “Небески рукопис”, коју је објавила издавачка кућа “Апостроф” из Београда. О књизи је говорио Љубомир Ћорилић, рецензент збирке, који је истакао да је након прочитаног рукописа схватио да пред собом има “озбиљног будућег песника”.

Збирка “Небески рукопис” је књига одмакле песничке младости, али довољно промишљена да најави “профилисање” евидентног песничког дара. Не бавећи се експерименталним моделирањем, књига је структурно организована као јединствен рукопис, тематски усмерена на вечну поетичку матрицу, а изражајно (формом и језиком, пре свега) опредмећена као свесно обликовани модел. Успела је ова песникиња да кроз целу књигу провуче лирску линију која, у првом, а нарочито у другом делу, добија наглашени мисаони тон – казао је Ћорилић.

Гошћа из Ваљева рођена је 1984. у Ваљеву, дипломирала је на ВИПОС-у, одсек Информационе технологије, смер електронског пословања. Поезију пише од средњошколских дана а до сада су њене песме објављиване у више књижевних часописа и зброника.

За свој стваралачки рад до сада је више пута награђивана и похваљивана, а представљала је Србију на међународним песничким фестивалима. Члан је књижевне заједнице Ваљево и арт-групе “Акт” из Ваљева. Пре најновије књиге објавила је збирке песама “Душа ходи кроз ветар” 2007. и “Свитања на Мидгарду” 2009. године.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )