БРИТАНСКО-СРПСКА ПРИВРЕДНА КОМОРА – ШАНСА ЗА ЛОЗНИЧКУ ПРИВРЕДУ

POSETA BRITANSKO SRPSK EPRIVREDNE KOMOREПредставници Британско-српске привредне коморе и државни секретар Министарства омладине и спорта Ненад Боровчанин разговарали су ових дана у градској управи са градоначелником Видојем Петровићем и његовим сарадницима. Гостима су представљени економски и привредни  потенцијали лозничког краја, а посетили су и неколико овдашњих фирми. Оно што су видели биће представљено и на конференцији “Дан српских инвестиција” која ће бити одржана 29. октобра у Лондону.

– Локална самоуправа и градоначелник представили су инвестиционе потенцијале Лознице како би на великој инвеститорској конференцији Владе Србије  у Лондону они били презентовани  потенцијалним инвеститорима ради отварања нових радних места. Као што је рекао премијер Дачић – посао, посао и само посао за младе људе обезбедиће да они не одлазе из својих места и то је заједнички задатак свих нас који се бавимо политиком, без обзира на станку из које долазимо.  То је кључни задатак ове и свих будућих влада и локалних самоуправа, морамо заједно бити на истом задатку – рекао је он.

Према речима Џејмса Гана, председника  Британско-српске привредне коморе, који је у Вуковом завичају већ био неколико пута, Лозница је повољно пословно окружење.

– Многи британски инвеститори, укључујући “Рио Тинто” у Лондону ће крајем октобра тражити стратешке партнере који би имали интерес да сарађују са лозничким компанијама, да отворе послове и радна места у овом граду – казао је после састанка Ган,  подсећајући да Британска привредна комора ради већ пет година у Србији.

Градоначелник Петровић каже да је ово значајна посета за Лозницу, као  и свака која има за циљ унапређење пословног амбијента, јер је покретање привредне активности изузетно значајно за наш град и земљу.

– Представили смо потенцијале града и надам се да ће гости понети добре утиске и да у некој ближој будућности можемо и привредницима Велике Британије приближити Србију и Лозницу и да би могло доћи до конкретније сарадње. Ово је први корак на том путу. Недавно нас је посетила и амбасадорка Велике Британије тако да је ово наставак успостављене сарадње која треба да се развија и охрабри грађане да свакога дана морамо да урадимо нешто како би стање почело да се поправља. Морамо да радимо како бисмо нешто урадили на путу опоравка Србије и Лознице – оценио је он.

Пре Лознице ова делегација посетила је Шабац и упознала се са тамошњим привредним потенцијалима.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )