БОКС: МЕЂУНАРОДНИ ПРИЈАТЕЉСКИ МЕЧ БК ЛОЗНИЦА-БК СЛОБОДА, ТУЗЛА, БИХ – ЛЕТЕЛИ ПЕШКИРИ

БОКС: МЕЂУНАРОДНИ ПРИЈАТЕЉСКИ МЕЧ БК ЛОЗНИЦА-БК СЛОБОДА, ТУЗЛА, БИХ – ЛЕТЕЛИ ПЕШКИРИ

boks (1)Боксерски клубови Лозница и Слобода из Тузле, БиХ, сусрели су се у суботу на лозничком рингу у хали СЦ “Лагатор” у пријатељском мечу, а домаћи су славили са 12:6. У саставу босанског клуба налазили су се и борци из БК Лукавац, БК Живинице и Клуба борилачких спортова Бановићи. Летели су пешкири између конопаца у чак четири борбе, а једна је прекинута од стране лекара због повреде домаћег боксера Петра Перића који би, да није имао пех, из ринга вероватно изашао подигнутих руку. Победе за домаће донели су браћа Петар и Александар Вучковић, Милан Тошић, Себастијан Шаћири и Милош Пахла, без победника су боксовали Петар Стојановић и Александар Јовић, а уз Перића поражен је и Филип Вићентић. Резултат, међутим, и није био најважнији на овом мечу.

– Покушавамо да вратимо бокс у Лозници на некадашње стазе славе. Тешко је, али се трудимо. Данас нисам ни очекивао више од двестотинак гледалаца и мислим да је то довољно за почетак. Ми се боримо да изађемо из кризе и надам се да ћемо успети уз подршку градских структура јер без ње и без средстава не можемо. Данас резултат није био важан, већ дружење, стварање пријатељства између боксера и постављање темеља за опоравак бокса у Лозници. Верујем да се публика забавила и надам се да ћемо се за пар година вратити на место на којем смо некада били – рекао је Стеван Поповић, председник БК Лозница.

Да је стање у боксу тешко, слаже се и Заим Наумовић из Федералног боксерског савеза БиХ као и да је у пријатељском мечу резултат споредан.

– Ово је почетак добре сарадње и још бољих међуљудских односа. Захвалан сам на изузетном гостопримству, нисам незадовољан због пораза јер резултат није био битан. Најважнију победу однели смо заједно успостављањем сарадње и учвршћивањем пријатељства – казао је Нумановић.

Пред почетак меча размењени су симболични дарови, а минутом ћутања одата је и почаст преминулим боксерским радницима др Гојку Раковићу и Добривоју Живковићу Жабину. Како домаће лиге скоро неће бити, а дуго најављивана регионална и даље је далеко од остварења, лозничком клубу преостало је само организовање оваквих мечева да би се боксери борили, а публика могла да гледа бокс. У наредном периоду ће на рингу у Лозници рукавице са домаћим боксерима највероватније укрстити борци из румунског Темишвара који су пре пар година већ гостовали у Лозници.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )