ПОЛИТИЧКИ ТРАНСФЕРИ – НИКОЛИЋ ИЗ ДС ПРЕШАО У СНС

ПОЛИТИЧКИ ТРАНСФЕРИ – НИКОЛИЋ ИЗ ДС ПРЕШАО У СНС

DRAGOSLAV NIKOLICПолитичку јавност узбуркао је прошлонедељни прелазак Драгослава Николића из ДС у редове СНС, а који су мотиви за овакав потез различито се коментарише у овим странкама. Док демократе тврде да Николић тражи личну корист, напредњаци истичу да никаквих личних или политичких условљавања није било

 

Након што је у јулу Мирослава Пејица из Уједињених региона прешла у Српску напредну странку, напредњацима је протекле седмице пришао и Драгослав Николић, доскорашњи члан Председништва Демократске странке и председник Окружног одбора Подриње. Од прошлог петка и званично је постао члан СНС, а како је потврдио за “ЛН”, на овај корак се одлучио највише због Александра Вучића, за којег сматра да је у стању да учини нешто за бољитак Србије.

– Некада сам из сличних разлога постао члан ДС, највише због Зорана Ђинђића. Данас СНС представља најпрогресивнију странку која указује на проблеме и решава их, као што је то некада била ДС. Мислим да данас Вучић има оштрицу којом иде против проблема од којих је многа требало да реши ДС још пре четири, пет година – каже Драгослав Николић.

Његов прелазак у редове напредњака изазвао је реакцију демократа а Драган Ђилас је овакав чин окарактерисао као пример бављења политиком из личних интереса. Ђилас је у писаној изјави истакао да је Николић пре извесног времена тражио од њега да му помогне да реши проблем, јер није имао противпожарну сагласност за хотел који је градио у Бањи Ковиљачи, због чега није могао да добије дозволу.

– Наравно да сам одбио да то учиним и рекао сам му да је неприхватљиво да тако нешто уопште и тражи од мене. Пошто Николић сам тврди да је у СНС ушао због Александра Вучића, очекујем да господин Вучић обавести грађане шта се десило са том дозволом – изјавио је Ђилас додајући да је Николић преласком у СНС пронашао начин да реши проблеме које је имао и да тамо наилази на заштиту и разумевање у покушајима да се огреши о закон.

Коментаришући изјаве Драгана Ђиласа, Николић за наш лист каже да је то само “закаснели покушај ниског ударца”.

– То највише говори о њему самом, какав је човек и због чега је упропастио Демократску странку. Ко губи има право и да се љути, али то не треба поткрепљивати неистинама. Због чега бих ја од њега, који је у Београду, тражио било какву помоћ у Лозници или Бањи Ковиљачи. То је његов начин да ме убоде и одреагује на моју одлуку – каже Николић.

Иако су демократе поручиле да више не желе да говоре о “случају Николић”, оставили су отворен позив да њихов дојучерашњи страначки колега “јавности покаже дозволу за рад хотела”. Ипак, о његовом напуштању странке било је речи и на првој радној скупштини Градске организације у Лозници, која је одржана протекле суботе у великој сали градске управе.

– У складу са оним што данашњи састав ДС и њеног руководства прокламује, ми нећемо говорити ништа негативно и ружно о нашем бившем члану јер смо до јуче седели у истој клупи. О томе колико је квалитетно решење, колико је добитак или губитак, то ће судити бирачи на следећим изборима. У обавези сам да као председник ГО ДС укажем на изношење података са којима се не слажемо. Министарка Михајловић је изнела нетачан податак да је Николић председник ГО ДС. Зачуђује чињеница да она не зна тај податак или га је злонамерно употребила. Не слажемо се и не делимо мишљење Драгослава Николића који је рекао да се између вицепремијера и Зорана Ђинђића може поставити паралела. Зоран Ђинђић је један, јединствен и непоновљив и то свако ко иоле познаје његов рад може знати. Уколико би се било каква паралела могла поставити, онда се може рећи да то што данашњи први потпредседник Владе чини јесте покушај да копира једног генијалног човека. Оставићу на суд свакоме у јавности да каже или да закључи шта је боље – оригинал или копија – каже Никола Јаковљевић.

 

БЕЗ УСЛОВЉАВАЊА

 

Како у СНС гледају на коментаре да је Драгослав Николић дошао у њихове редове из личне користи, за “ЛН” одговара Јездимир Вучетић, председник ГО СНС.

– Драгослав Николић није постављао никакве услове приликом учлањења у СНС, већ је, како је и изјавио, разочаран у све оно што је ДС радила и урадила у периоду који је иза нас. Он је у СНС препознао снагу која води препороду у реформисању Србије. Као угледном привреднику, њему је сигурно стало да живи и ради у амбијенту који му омогућава да посао може проширити, и, ако постоје његове личне жеље, онда су оне усмерене у том правцу. Неке политичке жеље није изражавао изузев жеље да у свим активностима СНС активно учествује и да се можемо ослонити на њега. Николић има политичко искуство, а доказао се и у привреди. Нашој странци такви људи не могу да сметају, напротив, само могу бити од користи – каже Вучетић.

 

ПОЗИВ НА ТВ ДУЕЛ

 

Драгослав Николић, у понедељак је позвао  Драгана Ђиласа на ТВ дуел и затражио да достави јавности на увид документацију о пословању своје фирме. Николић је медијима доставио копије докумената за које је лидер ДС Драган Ђилас тврдио да их нема, а из којих се “јасно види да постоји сагласност о противпожарној заштити”.

 

С.Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )