ЈП “ТОПЛАНА” – ГРЕЈАЊЕ ОД УТОРКА

ЈП “ТОПЛАНА” – ГРЕЈАЊЕ ОД УТОРКА

Hladni radijatoriНова грејна сезона почеће у уторак, 15. октобра, и ЈП ”Топлана” је технички потпуно спремна за предстојећу зиму. Ове седмице обављају се хладне пробе, док ће топле бити 14. како се не би раније трошили енергенти пошто су најављени топлији дани.

Мада су ових дана медији пренели изјаву председника Пословног удружења “Топлана Србије” Милована Лечића који сматра да цене енергената нису порасле толико да би поскупљење грејања било неопходно, као и да би требало сачекати да прође првих 15 дана грејне сезоне, добро анализирати постојеће цене и на бази тога направити пројекцију за наредни период, Лозничанима се смеши сигурна корекција цене.

– Разлога за корекцију цене има. Неке топлане су ове године већ повећале цене, али ми нисмо  то радили од  првог новембра прошле године, а од тада је поскупела струја и природни гас два пута. Урадили смо калкулацију која је показала да поскупљење треба да буде пет одсто,  то је ове седмице прихватио Управни одбор и такав захтев иде пред Градско веће. Очекујемо да до 15. они донесу одлуку, а нова цена ће се највероватније примењивати од првог новембра и важиће за све кориснике – каже директор Милан Панић.

Према његовим речима у уторак ујутру предузеће ће сигурно прогрејати радијаторе, а у складу са спољним температурама биће усклађен режим рада. Као и претходних година “Топлана” је учинила све да сезону дочека спремно и да она протекне без проблема, али и старт  ове прате велика дуговања корисника која се у последње време крећу око 180 милиона динара.  Из “Топлане” поново апелују на своје кориснике да обавезе измирују што редовније како би се избегли проблеми, и подсећају да је ситуација озбиљна тако да није искључена могућност искључења објеката где су дуговања баш велика.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )