ДРАМА У ЈАДРАНСКОЈ ЛЕШНИЦИ – САМ СЕБИ ПРЕСУДИО

ДРАМА У ЈАДРАНСКОЈ ЛЕШНИЦИ – САМ СЕБИ ПРЕСУДИО

ddramaНакон што је пуцао у невенчану супругу Бранку Красавац, полицајац Дејан Марковић провео готово 18 сати затворен у својој кући, а када је у акцију кренула специјална јединица, извршио је самоубиство. Трагедија у Јадранској Лешници блокирала читаво село

 

Полицајац Дејан Марковић (30) убио се у уторак око 15.30 часова, у тренутку када су припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) провалили у кућу у Јадранској Лешници у којој је он био забарикадиран готово 18 сати након што је претходног дана пуцао у невенчану супругу Бранку Красавац (36), која је радила у свом бутику у Липничком Шору.

 Све је почело у понедељак око 17 часова, када је Дејан ушао у бутик и после свађе у Бранку испалио три хица из пиштоља. Потом се вратио у породичну кућу у Јадранаској Лешници, где су се налазили и његови родитељи, са двоје деце којима су хранитељи, и његова трогодишња ћерка. Мада су медији у први мах објавили информацију да је Дејан своје најближе држао као таоце, полиција је потврдила да то није тачно, и да је његова мајка Драгица са децом напустила кућу у вечерњим сатима, док је отац Милован остао да убеђује сина да се преда полицији, која је већ од 20 часова опколила кућу. Како нам је потврђено на лицу места, оцу је позлило око три сата после поноћи и он је на молбу полиције прихватио да оде у лозничку болницу. Од тог тренутка у наредних шест сати Дејан се није оглашавао из куће, па се посумњало да је извршио самоубиство вешањем или тровањем. Око 11 сати ипак се поново чуо са мајком путем мобилног телефона и рекао да ће разговарати једино са ујаком Драганом, који је у том тренутку био у Београду.

Вишечасовна драма блокирала је скоро цело село, нису вредели ни покушаји преговора са полицијом, а нешто пре поднева затворен је и саобраћај на путу Лозница-Текериш. Неколико минута касније стигли су специјалци и почеле су припреме за њихову акцију.

Од јутарњих сати могли су се чути различити коментари мештана и родбине, од тога да је Дејан као младић био добар и повучен, до тога да када је почео да ради у полицији, више није био “исти човек”.

– Мислим да је Дејан и раније имао сукобе са Бранком, а сви знају да је био чудне нарави и слабо је комуницирао са комшијама. Често се свађао и са родитељима – каже један мештанин.

Агонију је за тренутак око 14 часова прекинуло појављивање ујака Драгана који се након консултација са полицијом и инспекторима упутио у кућу да преговара са сестрићем. Међутим, како се незванично могло чути, разговор није уродио плодом и ујак је после пар минута напустио кућу. Размештај полицијских возила, долазак ватрогасаца и стављање у приправност Хитне службе наговештавало је почетак акције специјалаца. Наоружани снајперима и опремљени алатом за разваљивање врата њих петнаестак су ушли у двориште Марковића, док је једна група била распоређена у кућу првог комшије. Неколико детонација, а потом и дим сузавца указивало је на одлучност полиције да случај приведе крају. Лом стакла, прозора и врата, одзвањао је дуж друма, а онда је уследила тишина. Хитна служба је кренула ка кући, ватрогасци су били у приправности, а припадници САЈ-а, један по један напуштали су кућу и двориште. Лелеци и кукњава мајке Драгице и бабе Споменке прекинули су око 15.40 часова вишеминутну тишину и било је јасно да Дејан неће изаћи жив, како су се сви надали.

– Сине Дејане, што ме ниси послушао? Надала се мајка да ћеш изаћи жив. Зар овако да завршиш?- чули су се јецаји мајке.

Драма у Јадранској Лешници завршила се трагично. Како је потврђено из полиције, током акције коришћена су само хемијска средства, а Марковић је сам себи пресудио оног тренутка када је започета завршна акција специјалне јединице.

 

СВАЂА ЗБОГ ЉУБОМОРЕ

 

Дејан Марковић је у понедељак око 17 часова дошао у бутик код супруге Бранке у Липничком Шору. После свађе нанео јој је више тешких удараца, а потом је, како је

потврђено и у полицији, у њу испалио три хица из пиштоља. Разлог његове хистерије највероватније је љубомора јер, како причају мештани, њих двоје нису имали складну везу.

– Док је разговарао са мајком телефоном, довикивао сам му да изађе и да ће све бити у реду. Нисам ни слутио шта се дешава док нисам из медија сазнао за ову несрећу. Заљубио се и то га је коштало живота – каже други Дејанов ујак.

 

ЖЕНА ОПЕРИСАНА

 

Бранку Красавац један метак је погодио у надлактицу, а други у главу. После указане прве помоћи у лозничком Дому здравља хитно је пребачена у Ургентни центар у Београду, где је оперисана.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )