ЗАВРШЕН КОНКУРС ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА – ЗА ОСАМ ПРЕДУЗЕЋА 27 ПРИЈАВА

ЗАВРШЕН КОНКУРС ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА – ЗА ОСАМ ПРЕДУЗЕЋА 27 ПРИЈАВА

skupstinaНајвише интересовања било за ЈП “Топлана” и “Водовод и канализација” где је поднето по пет пријава, а најмање за “Дирекцију за управљање и развој Бање Ковиљаче”, само једна

Јавни конкурс за именовање директора јавних предузећа чији је оснивач град Лозница завршен је у понедељак, а у среду у градској управи су још увек очекивали пријаве послате поштом под тим датумом. Према информацији коју смо добили око 16 часова, стигло је 27 пријава за осам предузећа.

Највише интересовања било је за ЈП “Водовод и канализација” и ЈП “Топлана” где је конкурисало по пет кандидата, затим за ЈП “Паркинг сервис” и  ЈСП “Лозница” по четири кандидата, по три пријаве поднете су за КЈП “ Наш дом” и ЈП “Урбоплан”, ЈП “Град”, два,  док је само једна пријава поднета  за ЈП “Дирекција за управљање и развој Бање Ковиљаче”. Како су ЛН већ објавиле, за то место је поново конкурисао актуелни директор Момир Матић.

Сада предстоји да Комисија за именовање директора закаже прву седницу, отвори пристигле пријаве, и састави списак кандидата који испуњавају услове. Они ће бити бодовани на основу стручности, предложених програма рада и оцене коју буду добили одговарајући на питања чланова комисије, а листе најбоље рангираних наћи ће се касније пред члановима Градског већа који ће утврдити предлоге о којима ће коначну реч дати одборници Скупштине града.

Иако би одборници, после летње паузе, први пут требало да се окупе за петнаестак дана, сасвим је извесно да Комисија и Градско веће до тада неће стићи да заврше свој део посла. Зато је реалније очекивати да се та тема нађе пред одборницима у октобру.

Када Комисија коначно буде објавила и списак кандидата који испуњавају услове конкурса, видеће се и колико је озбиљна конкуренција претендената за челна места у јавним предузећима, а убрзо и да ли су лознички политичари који су најављивали да се неће мешати у избор кандидата, били од речи. Ништа мању одговорност немају ни одборници чија реч је, ипак, последња.

З. В.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )