СЕЛА ГОРЊЕГ ЈАДРА – АКО ГРАД НЕ ПОМОГНЕ ИДУ НА СУД

A PLATILI SU VODOVODМештани месних заједница Драгинац, Јаребице, Симино брдо, Цикоте и Велико Село траже решавање проблема нередовног снабдевања водом у летњим месецима. Ове седмице би захтев за разговор са градоначелником требало да предају градској управи, а уколико не буде резултата, помоћ ће потражити на суду.

Према речима Миленка Ћурића, председника МЗ Драгинац, последњих дана се ситуација мало поправила, али и даље није добра.

– Горњи делови Јаребица два месеца су без воде, Драгинац је у данима када су температуре биле нешто ниже  по сат-два имао воду у јутарњим сатима, али је све то мало. Биле су цистерне али шта је једна цистерна на оволико народа. Сада када пада киша има и воде, али то није решење. Сакупили смо потписе мештана ових пет МЗ и прво ћемо тражити састанак са градоначелником,  да локална самоуправа коначно реши проблем који траје 12 година, а уколико не буде резултата, бићемо приморани да помоћ потражимо на суду. Немамо ништа против заливања траве на фудбалским игралиштима у граду, заливања цвећа и слично, али нека се прво нама обезбеди редовно снабдевање водом – каже он.

Ћурић подсећа да проблем траје дуже од деценије, тврди  и да је решив али нико неће тиме озбиљно да се позабави и коначно олакша живот становницима Горњег Јадра. Они су пре скоро 15 година  за прикључење на градски водовод дали више од десет милиона динара али свакога лета остају без воде због прекомерне потрошње на нижим котама. Он тврди да је потребна инвестиција од око милион динара да се подстаница у Брадићу “где увек има воде” спусти 300 метара ниже и тиме би проблем био решен.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )