“МЛАДИ СУ ЗАКОН” – ПРЕМИЈЕРА “БОРДОА”

“МЛАДИ СУ ЗАКОН” – ПРЕМИЈЕРА “БОРДОА”

cekajuci bordoaНеформална омладинска група “Шкарт” приказала је премијерно прошлог четвртка у Омладинском центру филм “Чекајући Бордоа” који је снимила у оквиру програма “Млади су закон”. Десетоминутно остварење говори о два млада пријатеља које муче беспослица, беспарица и друге муке друштва у транзицији док чекају да им се догоди чудо и реши им проблеме. Режисер Мирослав Савић каже да им је замисао за снимање филма пала на памет док су се шетали Градилиштем.

– Некадашња “Вискоза” сјајна је локација за снимање филмова и мислим да тамо ништа друго и не може више да се ради. Можда би требало размислити да се од фабричких хала направи филмски студио. Овај филм и следећи који планирамо снимити, требало би да буду зачеци лозничког кино-клуба који желимо да направимо. Ако у томе успемо, а потребно је обезбедити простор и опрему за снимање, биће нових филмова у нашем граду јер би онда свако са идејом могао снимати – каже Савић.

“Бордо” је сниман на Градилишту, у Добрићу и у ”Вискози”, за шта је добијена дозвола Агенције за приватизацију, а најузбудљивије је било на куполи крова једне од зграда у фабричком кругу.

– Није толико напорно било пењање на кров колико је било застрашујуће пошто цео осцилира чим се неко помери, а трудили смо се да избегнемо груписање јер је крајње небезбедно – прича Владимир Конић, студент економије, којем је улога у “Бордоу” прва.

Филмска екипа, коју поред Савића и Конића чине и Бранко и Драган Перишић, Александар Глигорић, Бојан Савић, Жарко Обрадовић, Коста Мартиновић и Огњен Ђогатовић, планира снимање филма од 25 минута, а једино што их спутава је – новац. Филм “Чекајући Бордоа” снимљен је за седам дана и за 58 и по хиљада динара које је “Шкарт” за свој пројекат добио од УГ “Светионик”, окружног ресурс центра, и Министарства омладине и спорта.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )