СНС ОСНИВА АНТИКОРУПЦИЈСКИ ТИМ – ПРИВАТИЗАЦИЈЕ ПОД ЛУПУ!

СНС ОСНИВА АНТИКОРУПЦИЈСКИ ТИМ – ПРИВАТИЗАЦИЈЕ ПОД ЛУПУ!

snsГрађани имају право да знају ко је одговоран што су угашена њихова предузећа током приватизације и због чега није опстала ниједна “Вискозина” фабрика. Ако не постоји кривична, мора постојати политичка одговорност 

Српска напредна странка у Лозници најавила је у среду на конференцији за новинаре да ће оснивањем свог антикорупцијског тима започети детаљну истрагу свих неуспешних приватизација као и токова организованог криминала и корупције у граду. Како је најавио др Јездимир Вучетић, председник ГО СНС, тим ће чинити њихови најстручнији људи из свих области друштвеног и привредног живота чији ће задатак бити да прикупљају доказе о корупцији и криминалу, прате процесуирање и буду од помоћи грађанима којима су угрожена права, на било који начин.

– Грађани имају право да знају како су остали без посла и како се идеја о докапитализацији предузећа претворила у њихово масовно гашење. Нарочито је важно утврдити шта се догодило са “Вискозом” и зашто није сачувана ниједна фабрика која је могла опстати на тржишту, као што је случај са “Хемиремонтом” на пример. Мора постојати нечија одговорност за то, ако не кривична онда политичка – каже Вучетић.

На питање новинара да ли би тим питањима пре требало да се бави неко незвисно, а не страначко тело, Вучетић каже да антикорупцијски тим СНС неће залазити у ингеренције органа који се тиме баве по службеној дужности, али да ће бити у “функцији катализатора да сви свој посао раде савесно, одговорно и ефикасно” као и да је Александар Вучић, лидер

 те странке инсистирао на прикупљању таквих података како би се повела одлучна битка против криминала и корупције која је услов за улазак Србије у ЕУ. Вучетић је најавио и иницијативу за отварање локалне канцеларије за брзе одговоре која је добила и подршку коалиционих партнера у Лозници. Он је истакао да је ефикасност градске управе на завидном нивоу, али да је потребно убразати процедуре око издавања докумената у Катастру и Урбанизму како би инвеститори брже и лакше долазили до потребних дозвола. Томе ће, како је рекао допринети и доношење ГУП-а за који је коначно добијена сагласност надлежног министарства.

Вучетић је и на конференцији за новинаре поновио оно што је неколико дана раније рекао и у разговору за ЛН да реконструкција Владе Србије неће ни на какав начин угрозити владајућу коалицију у Лозници, али је нагласио и да СНС неће никада преотимати ничије одборнике као и да се нада да нико неће атаковати ни на њихове. На питање да ли је та констатација произашла из сазнања да неко има баш такву намеру Вучетић је рекао:

– Немамо доказе за то, само незванична сазнања да би тако нешто могло да се деси. Ми инсистирамо на етичком и џентлменском односу према коалиционом уговору, одборници су власници мандата и имају моралну обавезу да следе страначку политику, али ништа се не може искључити – рекао је Вучетић и поновио да СНС неће допринети рушењу власти нити новим изборима јер то није у општем интересу  иако им, како је нагласио, популарност све више расте.

З. В.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )