ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА КЊИГА – КОВИЉАЧА – КРАЉЕВСКА БАЊА

ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА КЊИГА – КОВИЉАЧА – КРАЉЕВСКА БАЊА

VULOVIC 3После књиге “Ковиље”, Владимир Виловић наставља  причу о родном месту кроз нову књигу “Краљевска Бања Ковиљача”. Представљање књиге у недељу вече пратила је и изложба старих разгледница у хали комплекса “Пејак Хандел”

У комплексу “Пејак Хандел”,  у недељу вече приређена је промоција нове књиге о Бањи Ковиљачи, мештанина Владимира Вуловића, а бројни посетиоци могли су да уживају и у изложби старих разгледница и фотографија, као и у музичком програму за који су се побринули чланови групе певача КУД “Караџић”. О књизи “Краљевска Бања Ковиљача” говорили су рецензент Драган Тошић и аутор, док је своје импресије о овом делу изнео Бранко Пејак, власник комплекса, и Милица Вуловић, менаџерка хотела “Ројал спа”.

– Причу коју сам започео пре три године у књизи “Ковиље” наставио сам у овом издању које обилује новим детаљима из најсјајнијег периода Бање Ковиљаче с почетка тридесетих година прошлог века. Сматрао сам да је потребно да у нову причу упакујем и данашње потенцијале нашег туристичког места, тако да је штампан и додатак, преведен на енглески језик, пријемчив и страним туристима. Стварајући ову књигу поново сам дошао до закључка да је највеће богатство Бање Ковиљаче у приватном сектору јер ти људи имају квалитетна одмаралишта, виле, апартмане, спортске центре, а оно што нам свакако недостаје то је боља инфраструктура и догађаји. Бања се заснива на здравственом туризму а надам се да ће у будућности ти капацитети бити проширени и на спортско-рекреативни, екскурзивни и верски туризам. Последњих годину дана интензивно сам радио на представљању туристичких потенцијала Ковиљаче и околине а нова књига обилује новим текстовима, разгледницама, подацима о дочецима краља и атрактивним локацијама – каже Вуловић.

Драган Тошић истиче да је аутор новом књигом отишао корак даље у односу на прву, обогативши је до сада необјављиваним фотографијама и старим документима, а да је акценат стављен на однос према краљевској династији Карађорђевића, која је и најзаслужнија за епитет који Ковиљача носи.  Изражавајући задовољство због објављивања књиге, која је модерно опремљена, Бранко Пејак, власник комплекса “Пејак Хандел”, поручио је да ће увек подржати пројекте којима се доприноси бољитку овог места и његових суграђана.

– Изложбом разгледница у мултифункционалној хали желим да младима покажем како је бања изгледала пре више од сто година. Стари објекти су у све лошијем стању и надам се да ће се наћи неко ко ће успети да их освежи и врати им стари сјај, а треба знати да је Ковиљача још 1926. године имала три тениска игралишта. Вуловићева књига један је од корака напред и зато га треба подржавати – рекао је Пејак.

Поред бројних грађана Бање Ковиљаче и Лознице, промоцији су присуствовали и гости из других крајева Србије, списатељица Марица Поповић, градоначелник Лознице са својим сарадницима, као и представници мото-клуба “Блек драгонс”.

С.Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )