ГРАДОНАЧЕЛНИК ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ О ИЗБОРу ДИРЕКТОРА ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА: – ЗА УМОРНЕ НЕМА МЕСТА!

Loznica01 u toku konkurs za direktore javnih preduzeca vidoje petrovic gradonacelnik loznice foto s.pajic– Свако мора да преузме одговорност за оно што ради, а скривање иза политичких партија, локалних или националних лидера тих партија, односно пребацивање одговорности на неког другог, мора да постане прошлост – поручио је градоначелник Лознице позивајући кандидате на конкурс за избор директора јавних предузећа

Градоначелник Видоје Петровић упутио је у понедељак још један позив свима онима у граду који имају искуства у управљању јавним системима или као успешни менаџери да се јаве на конкурс за избор директора јавних предузећа, чији је оснивач Лозница, истичући да је то прилика за оне који имају више знања, посвећености, енергије и одговорности према послу којим треба да се баве. Он је подсетио да је конкурс расписан 12. јула и да траје 45 дана (до 26. августа), што је довољно да се пријави већи број кандидата.

– Циљ конкурса који смо објавили јесте поштовање закона и наше опредељење да мењамо праксу кад је у питању избор директора, посебно у оним деловима у којима она није давала резултате. У прошлости смо имали искуства са изабраним људима, који су одговарали постављеним захтевима, али имали смо, нажалост, и нека искуства где се нису баш најбоље снашли. Наш циљ је да испоштујемо закон и да уведемо нову праксу да подижемо стандарде и захтеве према сваком ко преузме одговорност за управљање јавним системима, а ту пре свега мислим на јавна предузећа – рекао је Петровић.

Он је најавио да ће Уједињени региони Србије (УРС) у периоду спровођења конкурса и избора нових директора, на основу извештаја, сачинити анализу рада свих директора предузећа и установа, који су на те дужности дошли на предлог ове странке.

– Сви они који су постигли задовољавајуће резултате имаће подршку УРС-а и убудуће, сви они који их нису постигли, или су се, можда, уморили, мораће да то место препусте другима. Као градоначелник и као потпредседник УРС-а, искрено очекујем да то ураде и наши коалициони партнери. Свако мора да преузме одговорност за оно што ради, а скривање иза политичких партија, локалних или националних лидера тих партија, односно пребацивање одговорности на неког другог, мора да постане прошлост. Ми са том праксом дефинитивно морамо да раскинемо. Ово време и стање у којем се налази и Србија, и сваки њен део, па и Лозница, захтева много више знања, посвећености и енергије, а и ми морамо да у наредном периоду, као одговорни људи учинимо све да такви добију своју шансу. Овај конкурс јесте једна од нових шанси и јесте озбиљан тест за све нас да ли ћемо на конкретним примерима показати да су нам грађани Лознице, њихов бољи живот и њихови проблеми на првом месту. За УРС то је био и остаје примарни задатак, а овај град је увек био средина која је умела да пружи пуну подршку новим идејама, енергији и онима који кроз конкретне резултате потврђују сву своју посвећеност и приврженост успостављању нових стандарда и подизању квалитета живота у овом граду. Бољи живот наших грађана мора да буде на првом месту за свакога ко се бави овим послом – поручио је Петровић.

Конкурс је објављен пре месец дана у Службеном гласнику Републике Србије и односи се на избор директора у осам лозничких јавних предузећа, ЈП “Град”, ЈП “Водовод и канализација”, ЈП “Топлана”, ЈСП “Лозница”, ЈП “Урбоплан”, ЈП “Дирекција за управљање и развој Бање Ковиљаче”, ЈП “Паркинг сервис” и ЈП “Наш дом”.

С.Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )