ЂИЛАС У ЛОЗНИЦИ: – МАНДАТИ СЛУЖЕ ЗА ТРГОВИНУ

ЂИЛАС У ЛОЗНИЦИ: – МАНДАТИ СЛУЖЕ ЗА ТРГОВИНУ

djilasТешко је прогнозирати шта ће се дешавати на локалним нивоима власти после реконструкције Владе Србије и изласка из власти УРС јер је Закон о локалним изборима омогућио да одборници као власници мандата са њима тргују као на пијаци – рекао је Ђилас у сусрету са новинарима заложивши се за постизање договора у Србији о најважнијим питањима за будућност

Лидер Демократске странке Драган Ђилас састао се у петак у Лозници са члановима Окружног одбора странке у чијем су раду учествовали и Борислав Стефановић, шеф посланичке групе ДС у Скупштини Србије и Александар Шапић, председник општине Нови Београд. У сусрету са новинарима рекао је да је актуелна реконструкције Владе Србије доказ да партијске владе не дају добре резултате.

–  Сада се мења више од пола министара у Влади за коју су тврдили да је најбоља до сада. Па што их онда мењате? У Влади мора да се нађе места и за људе који нису чланови странака и да се постигне договор о најважнијим питањима, а овако, као досада, можемо сваких шест месеци све испочетка, а земља тоне у све дубљу кризу – рекао је и додао да не може да прогнозира како ће се реконструкција Владе одразити на локалне власти јер је Закон о локалним изборима омогућио трговину мандатима као на пијаци. Он је ту тврдњу илустровао примером да је СНС  у Земуну са освојених 51 одсто гласова власт,  а ДС у Деспотовцу са истом подршком бирачког тела опозиција, пошто су  четири њихова одборника прешли на другу страну. Најаву Ивице Дачића да Београд чека прекомпоновање власти није желео посебно да коментарише.

– Ја то више не коментаришем. Градоначелник сам зато што сам добио поверење грађана. Овај изборни систем је лош јер треба непосредно да бирамо одборнике, градоначелнике и председнике општина да сваки човек у Србији зна  да ће бити онако како је бирао, а не да власт зависи од воље странака, компоновања и трговине. Ја сам постао градоначелник вољом грађана, радим најбоље што могу, да ли ћу остати до краја мандата, не знам, али радићу максимално до последњег дана.

З. В.

Опширније у штампаном издању или на www.loznickenovosti.com

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )