СУТРА НА ДРИНИ – РЕГАТА ОД ЗВОРНИКА ДО ЖИЋНЕ ПЛАЖЕ

СУТРА НА ДРИНИ – РЕГАТА ОД ЗВОРНИКА ДО ЖИЋНЕ ПЛАЖЕ

SUTRA JE DRINSKA REGATAТуристичко-рекреативна манифестација дринска регата под слоганом “Дрина је само једна” стартује сутра од Малог Зворника до Жићине плаже у Бањи Ковиљачи. Старт је у 10 часова, а регата би после четири сата пловидбе  у “луку” на Жићиној плажи, у Бањи Ковиљачи, требало да уплови око 14 часова. Све је спремно и учесници регате с нестрпљењем чекају да   капетан регате Дејан Сталовић, члан Градског већа, сутра да знак да пловила крену.

– Све смо урадили да регата протекне у најбољем реду и очекујемо да нас сутра послужи време и буде што више учесника на води али и Жићиној плажи. Безбедност је на првом месту, па су ангажовани  рониоци, радио-аматери, погранична полиција и два возила Дома здравља, једно ће пратити регату  путем, а друго бити на циљу. На Жићиној плажи биће организовано такмичење спортских риболоваца, регату ће дочекати трубачи, а онда следи проглашење три најуспешнија риболовца у мушкој и женској конкуренцији, а награђени ће бити и најатрактивнији, најдисциплинованији и највеселији чамац. Као и претходних година биће припремљено око хиљаду порција војничког пасуља. Интересовање је велико и очекујемо доста учесника – каже Сталовић.

Као и раније, учешће на регати је бесплатно, посаде су осигуране, а свако пловило добиће кесе за одлагање смећа како се не би прљала река.  Обезбеђена су и два аутобуса који ће сутра у 7:30 из Лознице, са аутобуског стајалишта у Бањском шору, и 8 часова из центра Ковиљаче, превести заинтересоване до Малог Зворника. Ових дана је уређена Жићина плажа, сређен је прилазни пут, покошена трава и уклоњено шибље, проширен паркинг простор и постављени контејнери како би они који чекају регату имали што боље услове.

Регату организује град Лозница у сарадњи са Малим Зворником и Зворником из Републике Српске. Иначе, прошле године низ Дрину се спустило  око 230 пловила.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )