СТИГЛИ НАЛАЗИ АНАЛИЗЕ КРВИ ДЕЦЕ ИЗ ЗАЈАЧE – НЕЗВАНИЧНО, РЕЗУЛТАТИ БОЉИ

Loznica02 sledece nedelje urucuju rezultata dr zoran nikolic foto s.pajicДо краја следеће недеље мештани Зајаче, Пасковца и Доње Борине, од чије деце је 7. јула узета крв на анализу присуства олова у организму, добиће комплетне резултате, потврдио је прекјуче др Зоран Николић, директор лозничког Дома здравља.

– После седам дана из Института за медицину рада у Београду послати су нам резултати анализе, али нисмо могли да их публикујемо док не стигну и налази из Словеније, где је спроведена додатна анализа. Ти налази су стигли у уторак и сада имамо комплетну документацију. Радује нас то што налази из Београда веома мало одступају од оних из Словеније и што та одступања нису статистистички значајна. Из Министарства здравља нам је поручено да ће следеће недеље доћи комплетна екипа која је била и приликом узимања узорака крви од деце и они ће родитељима поделити налазе – каже др Николић.

Родитељи ће тада на лицу места моћи да питају све оно што их занима, а према речима др Николића готово сви резултати су бољи од претходних који су рађени у фебруару 2012. године.

– Почетком јула прегледано је 16 одраслих и 135 деце а само код једног детета ниво олова у крви је нешто већи од ранијег. То је све што могу сада да кажем, али укупно гледано резултати су бољи од претходних – тврди директор Дома здравља.

Са њим је у уторак разговарао и Слободан Живановић, председник Савета месне заједнице Зајача, који каже да су родитељи нестрпљиви.

– То је и разумљиво после свега што нам се овде дешавало и очекујемо да што пре сазнамо какво је сада здравствено стање деце. Како сам незванично сазнао, резултати су бољи и мање је оних код којих ниво олова у крви прелази дозвољене границе – каже Живановић.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )