НСЗ У ЛОЗНИЦИ ПОНОВО ТРАЖИ МЕДИЦИНАРЕ ЗА НЕМАЧКУ – ГЛАВНИ УСЛОВ – ЈЕЗИК

Због недовољног броја кандидата који испуњавају услове, Национална служба за запошљавање поново је расписала конкурс за већи број медицинских радника општег и педијатријског смера за рад у Немачкој

 

Споразумом који је Национална служба за запошљавање Србије потписала са Савезном агенцијом за запошљавање Немачке договорено је ангажовање 250 медицинских радника из наше земље међу којима је и десет медицинских сестара са лозничког бироа рада. На конкурс који је у фебруару расписала Национална служба за запошљавање у Лозници за рад у Немачкој, од 24 пријављена кандидата на разговор са представницима немачке Службе за запошљавање позвано је шест од којих су примљена само два кандидата.

– Најчешћи разлог одбијања је недовољно познавање немачког језика, већина оних који су конкурисали има почетни или виши ниво знања, а за овај посао је потребно минимално познавање немачког језика на А2 нивоу – каже Зорица Гачић из НСЗ у Лозници.

Због недовољног броја пријављених кандидата, Национална служба за запошљавање поново је расписала конкурс  за већи број медицинских радника општег и педијатријског смера. На конкурс, који ће бити отворен до 30. августа, могу да се јаве незапослени и запослени кандидати без обзира на то да ли се налазе на евиденцији НСЗ. Договорено је да бруто плата у почетку буде око 1.900 евра а након положеног државног испита она ће бити и већа.

Иначе, на евиденцији незапослених у нашој земљи има 12.000 медицинских радника док се  у лозничкој филијали на евиденцији налази 120 медицинских сестара.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )