12. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА “ЕВРОПА ИГРА” – ЕВРОПСКА ПРЕСТОНИЦА ИГРЕ

12. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА “ЕВРОПА ИГРА” – ЕВРОПСКА ПРЕСТОНИЦА ИГРЕ

Da Loznica bude evropska prestonica igreМеђународни фестивал фолклора “Европа игра” 12. пут ће бити одржан у Лозници од 9. до 11. августа, а поред локалних и домаћих, наступиће и четири инострана ансамбла

Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) приредиће од 9. до 11. августа 12. Међународни фестивал фолклора “Европа игра” на којем ће, поред локалних и домаћих, наступити и ансамбли из Словеније, Чешке, Бугарске и Грчке.

– “Европа игра” је наша најцењенија манифестација и желимо да Лозница током та три дана буде европска престоница игре. То је добро за развој туризма па смо све госте који су у претходном периоду посећивали наш град позвали да нас поново посете у августу и да уживају у наступима фолклорних ансамбала јер је заиста лепо да тих дана будемо место окупљања – каже Мирјана Пејак, директорица ТОГЛ.

Као и у претходних 11 година, фестивал ће бити отворен дефилеом ансамбала градским улицама, а наступи ће се током три дана одвијати у Лозници и у Бањи Ковиљачи. Ове године се због штедње одустало од традиционалног представљања националних кухиња, али се за крај фестивала планира велико заједничко коло кроз град којем би се придружили и грађани.

– Представљање националних кухиња је лепо, али нас новац ограничава и морамо да планирамо према буџету. С друге стране, сматрам да је боље да то време искористимо за обилазак нашег краја па ћемо госте водити у Тршић и у Троношу, на Дрину и на Гучево јер ће они после бити наши најбољи амбасадори. Волела бих да што више људи дође на фестивал и да нам се на крају сви придруже у великом колу – позива суграђане Пејакова.

Фестивал “Европа игра” организује ТОГЛ уз подршку Града Лознице и Министарства финансија и привреде који га равноправно финансирају, а КУД “Караџић” је домаћин.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )