ФК МЛАДОСТ, ДОЊИ ДОБРИЋ – ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ

ФК МЛАДОСТ, ДОЊИ ДОБРИЋ – ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ

2013-06-30 Novi u Zona Drina FK Mladost D.Dobric-foto B.Backovic 246Пре две недеље спуштена је завеса на првенство у Мачванској окружној лиги. Титула је припала екипи Младости из Доњег Добрића. Њима је пехар за прво место уручен на утакмици последњег кола са екипом Синђелића из Липнице. Приређено је велико славље које ће се дуго памтити.

Када су се Добрићани пре пет година пласирали у Окружну лигу био је то велики успех . Ни највећи оптимисти нису очекивали да ће бити превазиђен. А управо се то десило. Младост данас слави улазак у Зону “Дрина” и припрема се за такимичење са екипама као што су Будућност (Ваљево), Рибница (Мионица), ФАП (Прибој), Јединство (Уб) и другима. Лига је изузетно квалитетна и Добрићанима неће бити лако да сачувају статус што је и циљ клуба.

Одлично су јесенас играли фудбалери Младости. Остварили су осам бодова предности у односу на великог ривала Рађевац из Крупња и то је на крају и одлучило. Залиха бодова била је довољна, да и поред нешто лошијих игара овог пролећа, Добрићани освоје прво место (бод више од Рађевца).

– Освојили смо и Куп ОФС Лозница, а оатаје жал што нисмо успели да освојимо и Куп ФС Мачванског округа.  Изгубили смо после извођења једанаестераца од Мачве 2005 из Богатића. Ова сезона била је изузетно успешна за наш клуб. Остварили смо историјски успех. Томе су највише допринели играчи. Боје клуба бранило је 20 фудбалера. Највише голова дао је Марко Аврамовић (17), а он је одиграо и свих 30 утакмица што је за сваку похвалу. Одлични су били и Арнаутовић (16) и искусни Борић (15), као и Алимпић и Аћимовић који су постигли по пет голова. Поред Аврамовића све утакмице у пролећном делу првенства одиграли су и Васиљевић и Перић, а по једну мање Марковић, Митровић и Николић. Велики допринос дали су и Аћимовић, Јовановић, Симеуновић, Алимпић, Терзић, голмани Мијаиловић и Исаиловић, као и млади Мићановић и Баштовановић – каже Славиша Павловић, секретар Младости.

И док су играчи на заслужено одмору управа клуба не мирује. на стадиону Младости успешно су организоване две баражне утакмице, а тек предстоје инфраструктурни радови како би се обезбедили одговарајући услови за такмичење у Зони.

– За успешно такмичње неопходно је да појачамо екипу, али и управу како би лакше могли да испунимо све услове. Увелико радимо на томе, резултаyти ће бити видљиви већ 16. јула за када је заказан почетак припрема – поручује Павловић.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )