СКУПШТИНА ГРАДА – ГРАДСКА УПРАВА УШТЕДЕЛА

СКУПШТИНА ГРАДА – ГРАДСКА УПРАВА УШТЕДЕЛА

skupstina (1)Градска управа је у прошлој години смањењем трошкова уштедела 12,5 милиона динара, наводи се у Извештају о раду градске управе који је протеклог четвртка усвојила Скупштина града. Повећана новчана помоћ незапосленим породиљама до навршене прве године живота детета са 15 на 20 хиљада динара

На почетку последњег јунског заседања Скупштина је верификовала оставку Ранке Живановић Марковић на место шефа одборничке групе СНС, њено место заузео је досадашњи заменик Радоје Андрић.

Скупштина је донела одлуку о изменама и допунама Статута града и њиховом усклађивању  са Законом о јавној својини и Законом о јавним предузећима којима су проширене надлежности Скупштине града и Градског већа за прибављање и располагање непокретностима у јавној својини.  Владан Даниловић, одборник УРС-а упитао је да ли важе садашњи уговори које су савети месних заједница потписали са закупцима, пошто сада новим прописима својина месних заједница  прелази у својину града.

Одговорио  му је Славољуб Петковић, председник Комисије за израду Нацрта ове одлуке, рекавши да ће сви уговори морати да буду преиспитани пошто су готово сви  ништавни, јер су закључени противно још раније важећем закону.

Одборници су усвојили и Извештај о раду градске управе за прошлу годину која је, према речима Милојке Смиљанић, начелнице градске управе, годину завршила уштедом од 12,5 милиона динара.

–  Градска управа није примала нове раднике иако је добила низ додатних надлежности, годину смо завршили као и лане са 180 запослених радника на неодређено време. Квалификациона структура је значајно побољшана, а просечна зарада у прошлој години износила је 40.621 динар и била је нижа од просечне у Републици – рекла је она и истакла да је градска управа постала  истински сервис грађана.

В. Мићић

Опширније у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )