ОДБОЈКА – ОК ЛОЗНИЦА – ТЕШКА СЕЗОНА

ОДБОЈКА – ОК ЛОЗНИЦА – ТЕШКА СЕЗОНА

odbojkaНедавно је завршено једно од најтежих и најнеизвеснијих првенстава у Другој одбојкашкој лиги. Лозничани су се за опстанак борили од првог кола – од првог до последњег сета. На крају су успели да сачувају статус што им је и био једини циљ.

– Реалне шансе за то пред старт сезоне биле су веома мале. Седам година смо друголигаши и ово нам је била најтежа сезона. Наша екипа је била убедљиво најмлађа у лиги, без искуснијих играча који би у одлучујућим тренуцима донели превагу. Сваке године наш тим због школовања или из неких других разлога напусти неколико играча тако да смо принуђени да стално изнова стварамо тим. Током првенства углавном смо били на претпоследњем месту, а неколико пута и на последњем. Није било познато колико ће екипа испасти тако да је то био додатни притисак. Мислили смо да ће то бити једна, а на крају су испале две. Успели смо да у последњем колу победимо Обреновац и тако сачувамо статус, што је и најважније. Играчи заслужују честитке за труд и борбеност коју су показали – каже Златомир Сретеновић, тренер Лозничана.

Лозница је имала исти број бодова као и Заслон из Шапца, али и више победа што је и одлучило. Лозничани су тако заузели осмо место и избегли најгоре.

И у новој сезони Лозницу очекује велика борба да сачува статус.

– Морамо појачати екипу. Покушаћемо да доведемо два играча – на позицији средњег блокера и примача. Друга лига никада није била јача. Много је квалитетних тимова, тако да нам предстоји још једна неизвесна сезона. Зато морамо редовно тренирати и још квалитетније радити – поручује Сретеновић.

Према његовим речима, циљ је да екипа наступа са домаћим играчима, али да то тренутно није могуће и да су зато неопходна појачања.

– Када би се сви играчи који су у последњих десетак година играли у нашој екипи вратили у клуб не би нам требао нико са стране и сигурно би се борили за врх табеле – каже Сретеновић.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )