ЈКП “ВОДОВОД” – ЗАВРШАВАЈУ ДЕО РАДОВА

ЈКП “ВОДОВОД” – ЗАВРШАВАЈУ ДЕО РАДОВА

 KRAJ RADOVA NA CRPNOJ STANICI“Водовод” ових дана завршава део радова започетих прошле године у склопу друге фазе програма КФЊ, који треба да омогући квалитетније снабдевање водом на територији града Лознице.

Према речима директора Јована Маловића, реконструкција 15 километара секундарне водоводне мреже је урађена и преостало је да се терен врати у првобитно стање.

– До 11. јуна је све требало да буде готово али је “Инград” поново тражио продужење рока тако да би до краја месеца све завршио. Осим тога, реконструкција пумпне станице у Бањи Ковиљачи је готова, а ове седмице почиње и замена главног цевовода  фи 600 од “Вискозине” капије два до резервоара на Трешњици, од око четири километра,  који треба да буде завршен на јесен – каже он.

Расписан је и тендер за израду осам километара канализационе мреже у Лозничком Пољу и ове седмице достављене су понуде.  Остало је још девет километара секундарне мреже за коју још није расписан тендер као ни за СКАДУ. Све то је у плану да се заврши ове године али је питање колико ће  бити изводљиво пошто треба расписати тендере и изабрати најповољније извођаче. Тропске врућине су стигле али у “Водоводу” ове године не очекује велике проблеме у снабдевању током лета. Замењене су пумпе на Жеравији, раније су “бацале” 16 литара у секунди, а сада су ту две пумпе по 25 литара у секунди, али није добијен новац из републичке Дирекције за воде па није урађена пумпна станица у Горњем Добрићу.

– Да је урађена станица у Добрићу, било какав проблем у снабдевању водом околних села свели бисмо на минимум. Прошле године смо то решавали са две цистерне које су биле два месеца по Јаребицама, Цикотама и другим селима.  Ове године успели смо да  заменимо пумпе на Жеравији и очекујем да према Драгинцу неће морати да се шаљу цистерне. Пуштен је и други резервоар на Трешњици и не би смело да буде проблема, али се и овога лета мора домаћински односити према потрошњи воде. Да се не иде на максимално пуњење базена, заливање башта и слично, јер само тако сви потрошачи могу имати довољно  воде – каже Маловић.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )