ФК ЛОЗНИЦА ПОСЛЕ ОСВАЈАЊА ТИТУЛЕ – УСПЕХ КОЛЕКТИВА

ФК ЛОЗНИЦА ПОСЛЕ ОСВАЈАЊА ТИТУЛЕ – УСПЕХ КОЛЕКТИВА

loznicaПолако се смирују страсти после освајања титуле у Зони “Дрина”. После четири сезоне Лозница ће се од јесени такмичити у Српској лиги.

На почетку првенства Лозница није сврставана у фаворите за прво место. У том кругу били су Будућност из Ваљева, Јединство са Уба, ФАП, али Лозничани су успели да их оставе из себе. Велики успех који је мало ко у овој сезони очекивао.

– Испунили смо нашу, али и велику жељу навијача. Није било лако, али најважније је да је дуго чекање на титулу завршено. Нисмо били фаворити и то је можда и било добро за нас. Када смо прошле године преузели клуб, затекли смо изузетно тешко стање – финансијски проблеми су били огромни, организациони такође, а и у играчком кадру било је пуно рупа. Великим радом свих успели смо да консолидујемо клуб. Фудбалери су остварили резултат изнад очекивања, у тиму је владало другарство и сви у клубу смо живели као један. Тимски дух екипе довео је до великог успеха – задовољно прича Зоран Грујичић, председник ФК Лозница.

Према његовим речима, већ су почели припреме за искушења која их очекују у Српској лиги. Екипе су много квалитетније и веома је важно да Лозница добро стартује.

– Овај играчки кадар није довољан за такмичење у Српској лиги. Морамо тим појачати са неколико проверених играча. Наравно, пружићемо прилику нашим младим фудбалерима и они ће у будућности бити ослонац екипе. Желимо да ФК Лозница поново постане место окупљања најбољих фудбалера из овог краја. Наше млађе селекције постижу запажене резултате и то говори о добром раду у клубу. У наредном периоду ти играчи ће све више добијати прилику у првом тиму, али у новој сезони ћемо ипак морати да се појачамо, док млади не стасају. У будућности ћемо форсирати наше играче. Желимо да постанемо стабилан српсколигаш. У дугорочним плановима циљ је да се преселимо у Прву лигу. Међутим, уколико нам се већ на јесен укаже прилика да се укључимо у борбу за прво место, сигурно је нећемо пропустити – поручује Грујичић.

В. Ст.

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )