УСТАНОВА “БАМБИ” – СЛОБОДНО 143 МЕСТА

УСТАНОВА “БАМБИ” – СЛОБОДНО 143 МЕСТА

SSLOBODNO 143 MESTAОд почетка ове седмице отворен је конкурс за целодневни боравак у објектима Предшколске установе “Бамби” који траје до 21. јуна.  Завршен је конкурс за пријем деце у припремни предшколски програм, рођене од 1. марта 2007. до 1. марта 2008. и свих 183 малишана је распоређено по  групама, као и  обнављање захтева, добили их 619,  за старе кориснике.

– Ове недеље отворен је  конкурс за 143 слободна места колико их има  у нашим објектима. У објекту “Бамби” 51, “Чаролији” 42, “Лептирићу” 40  и то све за јаслени узраст од 1 до 3 године, “Лане” четири, “Пчелици” два, “Пинокио” у Бањи Ковиљачи  четири док у “Звончићу” у Лешници нема слободних места. Сада приоритет имају деца из друштвено осетљивих група, а иначе, укупан број који се може уписати у свим нашим објектима је 945 малишана. Ове године први пут се примењује правилник о  условима за утврђивање приоритета за упис деце у предшколску установу тако да ћемо тек видети какво ће бити интересовање, колико је деце из ових осетљивих група и колико има потребу за обдаништем – каже Ковиљка Радић, директор установе.

Сви захтеви се достављају  у “Чаролију”, а резултати ће бити објављени 5. јула на огласним таблама у новом обданишту и “Бамбију”, као и рок за закључивање уговора са новим корисницима. Приоритет сада имају деца из друштвено осетљивих група, деца жртве насиља у породици, она без родитељског старања, самохраних родитеља, деца из породица које користе неки облик социјалне заштите, деца са сметњама у психофизичком развоју, деца тешко оболелих родитеља, чији су родитељи ратни војни  инвалиди,  расељена и прогнана лица, предложени од Центра за социјални рад, деца редовних студената  и она која имају статус трећег и сваког наредног детета. До сада су деца запослених родитеља имала предност али се овога пута она даје малишанима из осетљивих група.

Иначе, установа “Бамби” први пут прошле године није имала листу чекања за упис у обданиште које су до изградње новог објекта на Лагатору годинама биле редовна појава и на којима је остајало и до 250 малишана.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )