СКУПШТИНА ГРАДА – УСВОЈЕН ЗАВРШНИ РАЧУН

СКУПШТИНА ГРАДА – УСВОЈЕН ЗАВРШНИ РАЧУН

naslovna slupstinaСкупштина града  усвојила је протеклог четвртка завршни рачун буџета града за прошлу годину према коме су остварени приходи и примања буџета мањи за 8,1 одсто од планираних

На почетку седнице Скупштина је потврдила престанак мандата одборницима Демократске странке  Љиљани Недељковић и Живојину Јовановићу који су дали неопозиве оставке и потврдила нове мандате за ову одборничку групу др Дејану Радаљцу и др Ленки Цветиновић.

После бурне расправе и критике које је упутила опозиција, већином гласова усвојен је завршни рачун буџета града за прошлу годину. Према речима Вере Унковић, начелнице Одељења за финансије и друштвене делатности, укупан приход за прошлу годину остварен је у износу од 1,6 милијарди динара и мањи је за 8,1 одсто од планираних, а расходи износе 1,5 милијарди или 84 одсто од планираних. У структури текућих прихода највеће је учешће пореза на доходак грађана 45 одсто (остварење 92,7 одсто) док у структури текућих расхода највећи проценат имају расходи за коришћење роба и услуга са 28,3 одсто а најмање за социјалну заштиту са 3,8 одсто.

В. Мићић

Опширније у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )