ДЕМОКРАТЕ ИЗАБРАЛЕ – ЈАКОВЉЕВИЋ ЗА ПРЕДСЕДНИКА

ДЕМОКРАТЕ ИЗАБРАЛЕ – ЈАКОВЉЕВИЋ ЗА ПРЕДСЕДНИКА

DR NIKOLA JAKOVLJEVICЗа председника Градског одбора ДС изабран је др Никола Јаковљевић, који је био и једини кандидат за ту функцију.  Приоритети у раду новог руководства враћање поверења у ДС и њене изворне вредности

 

Др Никола Јаковљевић изабран је за председника Градског одбора Демократске странке у Лозници. Тако је одлучило чланство ове странке на првим непосредним изборима који су одржани прошле недеље, када је изабрано и 16 чланова сталног састава лозничког ГО ДС.

Како је новинарима рекао др Јаковљевић он овај избор схвата као велику част и огромну одговорност јер је “свестан тешке позиције у којој се ДС налази, пре свега због изгубљеног поверења”.  Зато ће, каже, приоритет деловања странке у наредном периоду бити враћање поверења у ДС и њене изворне вредности, промена слике о овој странци која је

неоправдано измењена током последњих годину дана, рекао је нови председник.

– Поручио бих у име људи који су током више месеци предано и часно радили на ревитализацији странке, оних који су на изборе изашли да дају допринос снажењу ДС, и у своје име да са овим чином почињемо писање нове странице у историји ДС у Лозници. На тој страници садржај треба да чине три императива, стално изношење истине, транспарентност у раду и одговорности пред јавношћу – рекао је председник лозничког ДС.

Завршетком избора окончан је вишемесечни циклус који је започео распуштањем градског одбора и ДС у Лозници сада је у статусу редовног функционисања. Предстоје избори у Клубу демократске омладине и у месним огранцима, чиме ће уз недавно одржане изборе у Форуму жена бити заокружен комплетан изборни цуклус у овом периоду, каже др Јаковљевић.

Председник изборне комисије Олга Бабић, рекла је да су избори били успешни,  протекли су без примедби, а на изборе је изашло 64 одсто чланова који су стекли право гласа до предвиђеног рока.

 

Стални састав ГО ДС

 

За чланове сталног састава изабрани су Владан Трипковић, Милорад Матић, Томислав Чотрић, Јеротија Матић, Никола Васиљевић, Саша Ћелић, Владо Крсмановић, и Перо Андрић, као и др Ленка Цветиновић, Валентина Васиљевић, Јелена Јаковљевић, Биљана Недић, Гордана Мијаиловић, Јелена Допуђа, Драгица Јанковић и Радмила Панић. Тиме је испоштован статус да пола састава чине жене и један омладинац.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )