ОД 13. ДО 17.ЈУНА – ДАНИ ЛОЗНИЦЕ

ОД 13. ДО 17.ЈУНА – ДАНИ ЛОЗНИЦЕ

loznicaЛозница ће  вишедневним програмима  наредне седмице обележити 16. јун – Дан града. Према речима Данијеле Марковић, члана организационог одбора, одлучено је да се од ове године у склопу обележавања Дана града организују “Дани Лознице” који овога пута трају од 13. до 17.јуна.

Програм почиње у четвртак 13. јуна позоришном представом “Хенри ВИ” Народног позоришта Београд, у Вуковом дому културе од 20 часова, а улаз је бесплатан. Наредног дана биће приређен пријем за ђаке генерације и ученике који су на републичким такмичењима освајали неко од прва три места, док ће од 18 часова у Омладинском центру бити отворена изложба фотографске секције и креативне радионице које обележавају годину дана рада. Од 19 часова ће  у Библиотеци Вуковог завичаја бити представљена монографија “Моја Лозница”, о Лозничанима који су каријере изградили ван нашег града. У организацији Туристичке организације града у суботу ће од 17 до 20 часова  у улици Јована Цвијића (пешачка зона) бити организована изложба олдтајмера, концерт дечјег ансамбла КУД “Караџић” и изложба на отвореном. Истога дана ће у вечерњим сатима пригодан програм ТОГ приредити и у Бањи Ковиљачи, док ће од 20 часова у Библиотеци Вуковог завичаја бити представљена књига “Саборник манастира српских”, аутора Пере Вишњића. Недеља је резервисана за турнир у малом фудбалу на стадиону ФК Лозница, од 10 до 17 часова, док ће током дана на шеталишту бити приређена изложба на отвореном и концерт првог ансамбла и групе певача “Караџића”.  Дани града завршавају се 17. јуна свечаном академијом у Вуковом дому културе, од 13 часова,  где ће  бити уручена висока јавна признања, повеља и плакете, за оне који су својим радом допринели развоју и угледу Лознице. Претходно ће на штандовима на шеталишту разна удружења изложити своје радове, а малишани из установе “Бамби” од 11 до 12 часова извести пригодан програм.

Иначе, Лозница је 16. јуна 1866. од турске касабе постала варошица и то је датум који од 2002. обележава као њен дан. Од 29. децембра 2007. Лозница је одлуком Скупштине Србије добила статус града.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )