КИК-БОКС КЛУБ “БОРАЦ“ ЛЕШНИЦА – МИЛОЈЕ НАЈБОЉИ У ЕВРОПИ

КИК-БОКС КЛУБ “БОРАЦ“ ЛЕШНИЦА – МИЛОЈЕ НАЈБОЉИ У ЕВРОПИ

kolor Milojko PetrovicЛешничанин Милоје Петровић, бивши аматерски светски и балкански првак у кик-боксу, ових дана окитио се новим одличјем, титулом професионалног првака Европе

– Лешница је место где се рађају шампиони – изјавио  је својевремено Милоје Петровић, тренер кик-бокс клуба „Борац“ у Лешници, а недавно је стигло је још неколико „доказа“ за оправданост овакве изјаве. Поред тога што је овај клуб својевремено изнедрио светску и државну шампионку Мају Ђукановић и десет девојака шампиона ондашње Југославије, ових дана стигла су још три признања.

Милоје Петровић добио је највеће признање у својој каријери, у Славонском Броду где је меч одржан, освојио је титулу професионалног првака Европе у „ЊКУ кик-бокс“ федерацији, једној од најјачих федерација у свету, у категорији до 86 килограма. Победио је Петра Спајића из Осијека прекидом у другој рунди.

-Био сам аматерски првак света, првак Балкана и шампион Србије и Црне Горе, шампион Југославије, освојио сам пуно турнира и у Европи и свету, али је ова титула најважнија. Радује ме да овај спорт из године у годину напредује, све се квалитетније ради у клубовима па је и конкуренција све већа – каже Петровић.

Још два члана овог клуба освојила су важна одличја. Јелена Баштовановић је у „А“ класи на такмичењу у Нишу освојила бронзану медаљу, у првом мечу је победила своју противницу из Новог Пазара а у другом је изгубила на поене од противнице која је била много искуснија од ње.

Никола Марковић је такође освојио бронзу у „Б“ класи, победио је у два меча на поене док је трећи меч изгубио такође на поене.

Кик-бокс клуб „Борац“ у Лешници тренутно има 40 чланова из Лешнице, Страже, Добрића и других околних места, ради се по групама од најмлађих до најстаријих. Тренутно се за такмичење, које ће бити одржано 1. јуна у Земуну, припремају кадети Милан Рељић, Сандра Саватић и Јована Јанковић, док ће 15. јуна бити одржано такмичење за пионире. У клубу има пуно талената а један од њих је и Никола Петровић, кадетски шампион бивше Југославије, који се припрема за аматерско првенство света које ће бити одржано у Грчкој у октобру наредне године.

– Свако од њих може да узме једну од медаља, феноменално раде и ако наставе да тренирају са оваквим жаром, биће сигурно шампиони не само државе, већ света – каже њихов тренер Петровић.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )