ИНТЕРВЈУ: ДР НИКОЛА ЈАКОВЉЕВИЋ, ШЕФ ОДБОРНИЧКЕ ГРУПЕ ДС – ОСТАЛИ СУ НАЈХРАБРИЈИ

ИНТЕРВЈУ: ДР НИКОЛА ЈАКОВЉЕВИЋ, ШЕФ ОДБОРНИЧКЕ ГРУПЕ ДС – ОСТАЛИ СУ НАЈХРАБРИЈИ

kolor nikola jakovljevic 6Из странке су после распуштања Градског одбора отишли само они који су променили политички дрес штитећи лични интерес – истиче у интервјуу ЛН Никола Јаковљевић, шеф одборничке групе и кандидат за председника Градског одбора Демократске странке

 

Изборна скупштина Демократске странке у Лозници коначно је заказана. Да ли то значи да су решени и сви проблеми око консолидовања редова након распуштања Градског одбора?

– Консолидовање редова је завршено и заказивање избора је управо резултат те чињенице. Повереник странке Миодраг Јововић основао је привремене органе у којима је учествовало више десетина часних људи, искрено оданих странци, који су протеклих четири месеца  заједно радили на оснаживању градске организације и  припремама за изборе. Избори ће први пут бити непосредним гласањем.

Бивши председник ГО ДС у Лозници Петар Екмешчић поднео је оставку на све страначке функције и вратио одборнички мандат, а  Михаило Пурић, бивши посланик и председник Окружног одбора, на путу је да оснује нову странку у Лозници коју ће увести и у локални парламент с обзиром на то да је задржао мандат.  Какав је коначан биланс отишлих из странке?

– Бивши руководиоци странке су, по свему, још увек незаобилазна тема, иако смо сада више фокусирани на перспективу Демократске странке. Петар Екмешчић је донео, по мом суду, часну одлуку, нешто што бих назвао правим моралним чином, а што је у данашњој политици права реткост. Пурић је као профилисана политичка личност донео одлуку да крене другим путем, и то је његово легитимно право, као што је уставном одлуком утврђено право да сачува мандат. Одлив стварних, а не фиктивних, чланова странке од распуштања Градског одбора није велики, једва десетак. Друго је питање оних који су почели окретати леђа странци након силаска са власти.  То су они којима су колико до јуче уста била пуна Демократске странке и њеног лидера, они који су зарад ситних добити или обећања променили дрес, полтрони који су навикли да аплаудирају иза леђа актуелних лидера не разликујући боје заставе испод којих стоје, и коначно, леђа су јој окренули они који су себе доживљавали незаменљивим, уверени да су изнад организације тражећи своје политичко ухлебљење на другом месту.

З. Вишњић

 

Цео интервју можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )