СЛОБОДНА ЗОНА 2013. – ПЕТ ФИЛМОВА ЗА ПЕТ ДАНА

СЛОБОДНА ЗОНА 2013. – ПЕТ ФИЛМОВА ЗА ПЕТ ДАНА

slobodna zona - odlicna posecenostФестивал “Слободна зона 2013” одржан је ове седмице у Омладинском центру, а пројекцијама пет филмова присуствовало је више од 500, пре свега младих, Лозничана.

– Драго нам је да смо ове године остварили много бољу посету него ранијих, а најважније је да су млади погледали ове филмове због порука које они носе, нарочито оних о значају труда и упорности у животу. Иако је фестивал прилика да се за неколико дана виде филмови, било би добро да се они и током године повремено појединачно прикажу јер је интересовање заиста велико – каже Бојан Лучић, координатор фестивала из Канцеларије за младе.

Лозничани су могли да виде филмове из Норвешке, Немачке, Хрватске, Канаде и Сједињених Држава, а приличну пажњу изазвао је филм “Марли” оскаровца Кевина Мекдоналда у којем је приказан необичан и тајанствен живот познатог музичара Боба Марлија. Филм обилује необјављеним, ексклузивним снимцима из Марлијевог живота.

Вечерас у седам сати у Омладинском центру биће приказан последњи фестивалски филм, норвешки “Поново заједно, десет година након рата”, који је требало да отвори фестивал, али је због техничких проблема заменио место са канадским остварењем “Господин Лазар”.

Ове године фестивал је гостовао у 36 градова Србије, а први пут ће, у сарадњи са медијском кућом МТВ, бити додељена награда за публику турнеје аутору најбоље рецензије, или осврта на филм. Текст дужине до три хиљаде знаковних места са контакт подацима треба послати на е-пошту рецензијаЖфреезонебелграде.орг до краја следећег месеца, а победник ће добити вредну робну награду.

“Слободну зону” приредила је Канцеларија за младе, а међу медијским покровитељима биле су и Лозничке новости.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )